Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Udlover 112 millioner kroner til it-iværksættere

Ny pulje har 112 millioner støtte-kroner til it-iværksættere med ondt i pengepungen.

112 millioner kroner.

Så mange penge har EU smidt i en særlig pulje, som alene skal udbetales til it-iværksættere og web-start-up-firmaer, der har brug for en økonomisk håndsrækning.

Pengene skal udbetales løbende indtil 2020 og er en del af EU's store Horizon 2020-kampagne.

Ifølge EU er målet med puljen at "transformere iværksætter-kulturen" i Europa, ligesom støttekronerne skal være med til at sikre, at lovende it-iværksætterfirmaer bliver i Europa og vokser sig store ud fra Europa.

"Vi er nødt til at bygge en driftig web- og app-økonomi, der kan accelerere den digitale revolution," lyder det fra Neelie Kroes, EU-kommissær for den digitale dagsorden og viceformand for EU-kommissionen.

Puljen er opdelt i to dele: Den ene del med godt 37 millioner kroner er afsat til at hjælpe nyuddannede eller studerende til at tage de første skridt som iværksættere.

Det inkluderer blandt andet finansieringen af en konkurrence om den bedste forretnings-idé samt afholdelsen af en række såkaldte sommer-akademier med fokus på digital iværksætteri.

De resterende knap 75 millioner kroner er afsat til iværksætter-firmaer, der anvender web- eller mobile teknologier som en fundamental del i deres forretning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere