Artikel top billede

Skat genopslår it-jobs: Ansøgere har for høje lønkrav

Skat har måtte genopslå flere it-stillinger, da ansøgerne blandt andet har haft urealistisk høje lønkrav.

Hos Skat har man i de seneste par måneder opslået 16-17 it-stillinger. Men faktisk har to-tre stillinger måtte genopslås.

Det oplyser CIO Jan Topp fra Skat til Computerworld.

"Det skyldes en kombination af flere faktorer, blandt andet at der ikke lige var det rigtige match," forklarer han.

Svipsere om lønafstemning

Rent fagligt var der dog ikke en mangel, men omkring lønafstemning var der nogle få svipsere i forhold til kandidaternes forventede lønkrav.

"Det er en god idé, når man søger den slags stillinger, at man orienterer sig i statens lønrammer," udtaler han og forklarer, at enkelte ansøgere simpelthen havde alt, alt for høje forventninger til, hvad de kunne få i løn.

Derudover har processen også gået på at finde kandidater med rette menneskelige og personlige egenskaber, der vil passe ind på holdet.

Nye spidskompetencer

I øvrigt kommer nyansættelserne efter naturlig udskiftning, hvor en række medarbejdere hos Skat har fundet nye udfordringer samtidig med behovet for at tilføre nye spidskompetencer.

"Det har været en naturlig proces, hvor dygtige medarbejdere hos os har fundet nye udfordringer, og hvor vi skal finder nye spidskompetencer til opgaverne," forklarer CIO'en.

En af de stillinger, som er blevet genopslået, er en stilling som it-arkitekt.

Lønnen hos it-giganter - og andre

Tidligere har Computerworld i øvrigt kigget på lønnen en stribe forskellige steder.

Hvert år laver vi således en løn-undersøgelse. Her melder alle it-folk selv ind, hvad de får - til gengæld får man så oplyst, hvad gennemsnitslønnen er hos andre.

Det kan du læse mere om her.

For efterhånden nogle par år siden søgte Computerworld aktindsigt i lønnen hos kommunale, regionale og statslige it-chefer.

Det kom der en serie artikler ud af, som sikkert har givet de lavest lønnede gode forhandlingskort på hånden - men måske givet de højeste lønnede mindre gode kort på hånden til næste forhandling.

Løn hos it-giganter

Endelig har Computerworld også kigget på lønnen hos danske it-giganter som Microsoft Danmark A/S, Cisco, Google Danmark og Oracle.

Efter at have drøftet fremgangsmåden med regnskabsekspert Lars Krull fra Aalborg Universitet, sammenholdt vi udgiften "Gager og løn" i regnskabet med antal ansatte.

For på den måde at få en slags indikator på lønniveauer - især er metoden god til at belyse eventuelle lønstigninger eller lønnedgang i en virksomhed over tid.

Men også lønniveaet på tværs af virksomheder kan måske også sætte nogle tanker igang.

Her kan du læse mere om virksomhedernes lønudgifter - divideret med antallet af ansatte.

Hos Microsoft var beløbet 990.291 kroner per ansat, mens det tilsvarende tal for Google Danmark er hele 1.342.857 kroner per ansat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere