"Google: Email Users Can't Legitimately Expect Privacy When Emailing Someone On Gmail"
Sådan lyder overskriften på en artikel hos The Huffington Post.
Temaet for artiklen er, hvad brugerne egentlig kan forvente omkring privacy, når de sender mail.
I artiklen, som er blevet delt tusindvis af gange på sociale medier, skriver avisen med henvisning til dokumenter fra en erstatningssag:
"Google hævder, at hvis du overlader dine personlige beskeder til en tredjepart, kan du i princippet ikke forvente, at den tredjepart ikke vil røre nogen af disse oplysninger."
Ligende artikler har bredt sig som en steppebrand på andre internationale nyhedssites.
Google, NSA og Prism
Af et dokument fremgår det, at Google ifølge avisen direkte skriver, at "alle brugere af e-mail nødvendigvis må forvente, at deres e-mails vil være underlagt automatiseret behandling".
Dokumenterne er del af en erstatningssag omkring netop privacy, hvor Google beskyldes for at snage i mail for at målrette annoncer.
Tidligere har Google også været nævnt af Guardian som et af de selskaber, der giver NSA "direkte adgang til dets systemer" som en del af overvågningsprogrammet PRISM, skriver Huffington Post.
Beskyldninger som Google har afvist.
Nu er kritikere så kommet på banen over for den mediestorm, som Google er havnet i. For er der reelt tale om fejltolkning af Googles budskab.
Læs mere om det her.
Under alle omstændigheder falder historien om Google og Gmail lige ned i den heftige og verdensomspændende debat om privacy, der har taget fart efter Edward Snowdens afsløringer.
Midt i debat
Her har debatten kredset om, hvordan hensynet til eksempelvis national sikkerhed og terrorbekæmpelse vægtes i forhold til hensynet til privatlivets fred.
I sidste ende munder debatten også også ud i det mere principielle omkring "det der står småt" - altså hvad har brugerne af diverse it-tjenester reelt fået oplyst om brugen af data.
Og hvad kan man egentlig forvente - herunder når man sender mail til Gmail-konti?
Læs også: