Artikel top billede

Foto: Stephen Little, CC.BY 20

I denne by er det strengt forbudt at bruge Wi-Fi

En amerikansk by har forbud mod brug af Wi-Fi, mobiltelefoner, radio og tv. Men alligevel er der folk, der flytter til byen. 

I dag kan det være svært at forestille sig et liv uden Wi-Fi-forbindelser, mobiltelefoner eller et tv. 

Men ikke desto mindre er det hverdagen i den amerikanske by Green Bank i West Virginia. 

Her må beboerne ty til en god bog, hvis de skal underholdes. Fordi her er det hverken tilladt at fornøje sig med Wi-Fi, mobiltelefoner, radio eller tv, skriver den britiske avis The Daily Mail

Det skyldes, at byen er hjemsted for Green Bank Observatoriet, der blandt andet huser verdens største styrbare radioteleskop, der er 100 × 110 meter stort.

Tilstedeværelsen af det enorme radioteleskop har fået myndighederne til at forbyde al brug af radiosendere i Green Bank og det omkringliggende område, der er døbt The National Radio Quiet Zone.

Fraværet af radiosendere i området omkring byen er afgørende, hvis teleskopet skal virke uden forstyrrelser, og ifølge The Daily Mail har byen derfor en politimand, der patruljerer gaderne på jagt efter signaler fra ulovlige radiosendere.

Tiltrækker ny typer beboere

Man skulle tro, at beboerne ville flygte fra den lille by, der i forvejen blot har 140 indbyggere. Men ifølge The Daily Mail har byen gennem de seneste år haft held til at tiltrække en række indbyggere, der har det til fælles, at de mener, at de har lidelsen "el-overfølsomhed. 

El-overfølsomhed er ikke anerkendt af Sundhedsstyrelsen i Danmark, og ifølge The Daily Mail mødes lidelsen også med stor skepsis fra læger og forskere rundt om i verden. Men de ramte hævder at elektromagnetiske stråling fra blandt andet Wi-Fi-forbindelser og mobiltelefoner er årsagen til, at de lider af en række forskellige symptomer som eksempelvis træthed, hovedpine og udslet. 

Diana Schou er en af de nye el-overfølsommme indbyggere i byen. Hun flyttede til Green Bank i 2007 og er glad for at være flyttet til den isolerede by. 

"Livet er ikke perfekt her. Der er ingen købmand, restauranter eller hospitaler i nærheden, men i det mindste føler jeg mig rask. Nu kan jeg foretage mig ting, og skal ikke hele tiden ligge i sengen med hovedpine," siger hun til det amerikanske online-magasin Slate.

Følg @wittorff på Twitter

Læs også:
 
Kommer der farlige stråler fra din Wi-Fi?

Naboens WiFi-signaler er ikke farlige

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere