Flere danske medier og en enkelt it-ordfører nåede at reagere, før det det australske forsvarsministerium nu har aflivet en historie, som tidligere på ugen dukkede op i den australske avis Financial Review.
Ifølge avisen har efterretningstjenesterene i lande som Australien, Canada, USA og Storbritannien i næsten ti år forbudt deres ansatte at bruge pc'er fra den kinesiske producent Lenovo, når de behandlede fortrolige informationer.
Financial Review skrev oprindeligt, at de fra flere kilder havde fået oplyst, at Lenovo-pc'ernes firmware angiveligt er udstyret med elektroniske bagdøre, som gør maskinerne sårbare over for overvågning.
Herhjemme har Computerworlds kolleger på Version2 tidligere refereret den australske artikel. Men i dag fortæller Version2 så, at historien ifølge de australske myndigheder er det, man i journalistkredse kalder "en and".
»Historien er faktuelt forkert. Der er intet forbud mod Lenovo og selskabets produkter hos forsvarsministeriet; det gælder både klassificerede og uklassificerede systemer,« hedder det i dag i en skriftlig udtalelse på det australske forsvarsministeriums hjemmeside.
Tidligere i dag lod Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen sig også inspirere. Han bebudede i Berlingske, at han ville tage sagen op i Folketingets it-styregruppe, for at undersøge om tingets medlemmer var i fare for at blive overvåget via de Lenovo-pc'er, som er standard arbejdsredskab for folketingsmedlemmerne. Michael Aastrup Jensen lagde ikke skjul på, at hans bekymring gik på, om de kinesiske myndigheder kiggede med over skulderen, når Folketinget arbejder.
"Det nytter ikke noget, at Folketingets pc'er har skjulte bagdøre for et land, som vi har forskellige konflikter med - for eksempel på det arktiske område. Derfor skal det selvfølgelig undersøges, hvad vores allierede gør," lød det blandt andet fra it-ordføreren.