Læs også: Ansat gik i protest: Kan koste it-bosser dyrt
I disse uger sidder dommere fra Vestre Landsret og vurderer, hvad udfaldet af en kæmpe erstatningssag mod bestyrelsen, revisorer og John Trolle fra Memory Card Technology skal blive.
Konkursboets advokat, Per Magid, har indirekte med de suverænt største kreditorer, Danske Bank og Nordea i ryggen, krævet 100 millioner kroner plus renter.
Bankerne tabte over en halv milliard kroner, da chipkort-virksomheden kollapsede for 12 år siden, men først om få uger lander altså afslutningen på erstatningssagen.
Opgør med Skat
Imidlertid er et andet, og lidt mindre, opgør i kølvandet på erhvervsskandalen i mellemtiden blevet landet.
Det drejer sig om en tvist mellem konkursboet og Skat. Således fremgår det af en ældre skrivelse af 14. august 2003 fra Skifteretten i Århus: at "krav mod Told og Skat" afventer erstatningssagen.
Imidlertid oplyser Per Magid nu til Computerworld, at sagen er blevet afsluttet.
"Som svar på dine spørgsmål kan jeg oplyse, at det er lykkedes at afslutte sagen mod Skat før erstatningssagen mod John Rasmussen m. fl. er afsluttet," skriver han i en mail.
Således har konkursboet fået hentet millioner hjem til kreditorerne.
"Skat har tilbagebetalt cirka 5.8 millioner kroner, der har været betalt for meget i skat som følge af de urigtige regnskaber i indkomstårene 1999 og 2000," oplyser Per Magid.
Da Memory Card Technology kollapsede gik der ikke lang tid, inden Bagmandspolitiet kastede sig over sagen.
Og efter en langstrakt straffesag - og efterfølgende ankesag om blandt andet bedrageri - blev selskabet direktør og stifter John Trolle idømt seks års fængsel.
I jagten på en notering på Nasdaq-børsen i USA pyntede man lige lovligt fantasifuldt på tallene, omsætningen, overskuddet og lagerværdierne.
Magtfulde bankfolk mod kæmpe revisionshuse
Om nogle uger falder så dom i erstatningssagen, som fremtrædende og magtfulde erhvervsfolk følger nøje med i, fordi de var med til at yde it-virksomheden lån i sin tid.
Det gælder blandt andet tidligere Danske Bank-direktør Peter Straarup og Jakob Broager, der henholdsvis sidder i spidsen for Finansiel Stabilitet og en Mærsk-fond. Derudover var Nordea-direktør Peter Schützte, der i dag er DSB-formand, også meget tæt på it-virksomheden.
Under sagen har de sagsøgte, herunder to af verdens største revisionshuse Ernst & Young og PwC, stillet spørgsmålstegn ved om bankerne ikke reelt kendte risikoen ved at gøre forretninger med Memory Card Technology.
Derfor har der undervejs også været strid om en stribe ellers fortrolige bankpapirer.
Den tidligere bestyrelse, hvoraf enkelte fortsat besidder poster i erhvervslivet, har undervejs måtte argumentere for, at de intet kunne at stillet op for at stoppe svindlen fra direktøren.
Imidlertid kan en protest-opsigelse fra en ansat i sidste ende komme til at koste dyrt.
Vestre Landsret oplyser, at dommen falder mandag den 1. juli 2013 klokken 09.00.