Artikel top billede

Kinesisk smartphone-firma skovler milliarder ind

Huawei spurter frem på smartphone-scenen, men stadig med spionage-mistanker på netværksfronten.

Den fremadstormende kinesiske netværksgigant, der for nylig bevægede sig ind i smartphone-kampen, har netop fremlagt regnskab for 2012.

Her fremgår det, at Huawei spurter frem på smartphone-scenen og i årets sidste kvartal kunne kalde sig for verdens tredjestørste smartphone-producent.

Selskabet opnåede i 2012 salgsindtægter på 202 milliarder kroner og et nettoresultat på omkring 14 milliarder kroner.

Mens selskabet i stigende grad satser på smartphone-salget og cloud computing, forventer selskabet at andelen af forretningen, der er udgjort af netværksudstyrs-salget, vil dale fra 73 procent i 2012 til 60 procent i 2017.

Samtidig forventer Huawei en årlig vækstrate på ti procent de næste fem år.

"I dag arbejder telenetværkene hen imod at møde kravene om at være tilsluttet overalt - med lynhurtigt bredbånd, nul ventetid og smarte applikationer. IKT vil fortsætte med at vokse med de nye muligheder, der kommer fra cloud computing, BYOD og Big Data og traditionelle telefoner bliver erstattet af smartphones i et hastigt tempo," udtaler Guo Ping, en af selskabets ledere, i en pressemeddelelse.

I 2012 investerede Huawei næsten 28 milliarder kroner, eller hvad der svarer til 13,7 procent af selskabets indtjening, på forskning og udvikling. I den forbindelse har selskabet oprettet 16 forskningscentre og 28 innovationscentre forskellige steder på kloden.

Kæmper stadig med spionage-anklager

Især i USA kæmper Huawei stadig med mistanker om spionage og måtte i forbindelse med regnskabsfremlæggelsen endnu en gang stå på mål for beskyldninger fra den amerikanske front, som Huawei omvendt hævder, er et udtryk for politisk motiveret protektionisme.

Du kan læse mere om spionage-sagerne her.

"Der har ikke været et eneste tilfælde af, at vores produkter skulle true cyber- eller netværkssikkerheden," udtalte Guo Ping ifølge Bloomberg News.

"Da vores netværksinstallationer i USA før såvel som nu er tæt på nul, så har det på intet tidspunkt været muligt for os at udgøre en trussel mod den amerikanske cyber-sikkerhed."

Tilbage i efteråret valgte Huawei at lægge sin kildekode frem i et forsøg på at dæmme op for anklagerne, der også i Australien har fået konsekvenser.

I marts sidste år blev Huawei udelukket fra at byde ind på et nationalt bredbåndsprojekt i kængurulandet af hensyn til "nationale interesser".

Læs også:

Sådan vil Huawei vinde danskernes smartphone-hjerter

Huawei om hårde spion-anklager: Det er ren fantasi




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere