Sun køber medstifter tilbage

Sun Microsystems køber firmaet Kealia, som designer servere baseret på AMD's 64-bit-chip Opteron. Med i købet følger stifteren, Andy Bechtolsheim, som også var med til at stifte Sun.

En af fire stiftere af server- og softwareproducenten Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, kommer nu tilbage i folden, efter i en årrække at have været med til at starte nye selskaber.

Andy Bechtolsheim er stifter af selskabet Kealia, som Sun nu køber for et ikke offentliggjort beløb i aktier.

Kealia designer servere, som er baseret på AMD's 64-bit-processor Opteron. Selskabet har 59 ansatte, og det er ifølge Gordon Haff fra analysebureauet Illuminata den største koncentration af Opteron-eksperter uden for AMD selv. Det skriver nyhedstjenesten Cnet.

Mødtes til en middag

Handlen kom ifølge IDG News Service i stand, da de fire stiftere af Sun Microsystems spiste middag sammen. Da faldt Sun-topchef Scott McNealy i snak med Andy Bechtolsheim.

- Det ene skridt førte det andet med sig, og pludselig havde Sun købt Kealia, siger Sun-direktøren.

Andy Bechtolsheim forlod ellers Sun i 1995 for at stifte Granite Systems, som verdens største netværksproducent, Cisco, købte i 1995. Sidste år sagde han så farvel til Cisco og startede Kealia.

Nu bliver Andy Bechtolsheim chef for den afdeling i Sun, som skal udvikle de billigere og storsælgende servere, hovedsageligt baseret på chips fra AMD. Sun fortsætter desuden med at sælge servere med sin egenudviklede Ultrasparc-processor.

Sun-navnet er en forkortelse for Stanford University Network, fordi de fire stiftere mødtes på det californiske universitet. Indtil købet af Andy Bechtolsheims selskab var Scott McNealy den eneste at stifterne, der var tilbage i selskabet, efter Bill Joy forlod det sidste år. Den sidste stifter, Vinod Khosla, har været ude længe.

Første server med Opteron er klar

Scott McNealy er jubel-lykkelig over at have fået sin gamle partner tilbage i folden.

- Han er den mest produktive, energiske og talentfulde designer af workstations og single-board-computere på planeten. Med ham i folden til at designe Opteron-computere vil ingen andre have det stærke og brede udbud af computere, som vi har, som Sun-topchefen ifølge Cnet udtrykker det.

Sun har allerede sendt sine første servere med Opteron-processorer på gaden, men den bygger ikke på designet fra Kealia. Der er tale om et system med to processorer, og i løbet af andet kvartal følger en model med fire processorer.

Der er endnu ikke frigivet detaljer om, hvornår de første modeller med Kealias design kan ventes på markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere






Computerworld
Test af monster-tablet: Det er den skøreste og mærkeligste computer, som jeg har testet i lang tid – men jeg vil nu gerne have den alligevel