Sun køber medstifter tilbage

Sun Microsystems køber firmaet Kealia, som designer servere baseret på AMD's 64-bit-chip Opteron. Med i købet følger stifteren, Andy Bechtolsheim, som også var med til at stifte Sun.

En af fire stiftere af server- og softwareproducenten Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, kommer nu tilbage i folden, efter i en årrække at have været med til at starte nye selskaber.

Andy Bechtolsheim er stifter af selskabet Kealia, som Sun nu køber for et ikke offentliggjort beløb i aktier.

Kealia designer servere, som er baseret på AMD's 64-bit-processor Opteron. Selskabet har 59 ansatte, og det er ifølge Gordon Haff fra analysebureauet Illuminata den største koncentration af Opteron-eksperter uden for AMD selv. Det skriver nyhedstjenesten Cnet.

Mødtes til en middag

Handlen kom ifølge IDG News Service i stand, da de fire stiftere af Sun Microsystems spiste middag sammen. Da faldt Sun-topchef Scott McNealy i snak med Andy Bechtolsheim.

- Det ene skridt førte det andet med sig, og pludselig havde Sun købt Kealia, siger Sun-direktøren.

Andy Bechtolsheim forlod ellers Sun i 1995 for at stifte Granite Systems, som verdens største netværksproducent, Cisco, købte i 1995. Sidste år sagde han så farvel til Cisco og startede Kealia.

Nu bliver Andy Bechtolsheim chef for den afdeling i Sun, som skal udvikle de billigere og storsælgende servere, hovedsageligt baseret på chips fra AMD. Sun fortsætter desuden med at sælge servere med sin egenudviklede Ultrasparc-processor.

Sun-navnet er en forkortelse for Stanford University Network, fordi de fire stiftere mødtes på det californiske universitet. Indtil købet af Andy Bechtolsheims selskab var Scott McNealy den eneste at stifterne, der var tilbage i selskabet, efter Bill Joy forlod det sidste år. Den sidste stifter, Vinod Khosla, har været ude længe.

Første server med Opteron er klar

Scott McNealy er jubel-lykkelig over at have fået sin gamle partner tilbage i folden.

- Han er den mest produktive, energiske og talentfulde designer af workstations og single-board-computere på planeten. Med ham i folden til at designe Opteron-computere vil ingen andre have det stærke og brede udbud af computere, som vi har, som Sun-topchefen ifølge Cnet udtrykker det.

Sun har allerede sendt sine første servere med Opteron-processorer på gaden, men den bygger ikke på designet fra Kealia. Der er tale om et system med to processorer, og i løbet af andet kvartal følger en model med fire processorer.

Der er endnu ikke frigivet detaljer om, hvornår de første modeller med Kealias design kan ventes på markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere