Artikel top billede

Her er Nvidias nye super-grafikkort

Nvidia bruger navnet fra verdens hurtigste supercomputer til sit nye grafikkort.

Nvidia har netop introduceret sit nye grafikkort, GeForce GFX Titan, som bruger den samme Kepler-arkitektur som Titan-supercomputeren hos Oak Ridge National Laboratory i USA. Det er verdens hurtigste supercomputer i øjeblikket, og det er nok ikke helt tilfældigt, at grafikkortet har fået det samme navn som monster-computeren.

GeForce GFX Titan indeholder syv milliarder transistorer og 2.668 GPU-kerner. Det er 75 pct. flere end i Nvidias GeForce GTX 680.

Regneydelsen oplyses til 4,5 teraflops (single-precision) og 1,3 tera-flops (double-precision), og hvis det ikke er nok, kan man kombinere op til tre grafikkort med SLI-teknologien.

Nvidia har lagt vægt på grafikkortets design, som er inspireret af supercomputeren, selvom kortet normalt bliver gemt væk inde i computeren.

Den nye GK110 chip på kortet er den hidtil største grafik-processor med Kepler-arkitektur, og der er hele 6 GB DDR5-hukommelse. Strømforbruget skulle ligge på 250 watt.

Der mangler stadig konkrete benchmark-målinger af hastigheden, men Nvidia hævder selv, at GK110 er den eneste GPU, der kan afvikle ethvert spil i alle opløsninger. Det er så en påstand, som må stå sin prøve i den kommende tid.

GeForce GFX Titan bliver lanceret den 25. februar gennem en række af Nvidias partnere, herunder Asus, Gigabyte, Inno 3D og MSI. Prisen forventes at starte ved 999 dollar i USA.

Ifølge rygter skal der i første omgang kun produceres 10.000 eksemplarer af kortet. Den høje pris begrænser også målgruppen; i Danmark kommer de nye grafikkort sandsynligvis til at koste op mod 10.000 kr.

Samtidig har Nvidia også lanceret sin første mobil-processor med integreret 4G, Tegra 4i, der tidligere har haft kodenavnet "Project Grey". Den bygger på Cortex-A9 fra ARM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere