Artikel top billede

Google Maps kort fra vivilhavefiber.dk

Danskere i bøn til fiberselskaber: Vi vil have fiber

Via hjemmeside melder flere og flere privatpersoner deres interesse for det hurtige fibernetværk.

Læs også:
Fyn melder rent ud: Vi vil have fiber

"Vi vil have fiber!"

Det er budskabet for de i skrivende stund 630 personer, der har valgt at registrere sig på hjemmesiden vivilhavefiber.dk.

Siden oprettelsen i november 2012 er tilmeldingerne strømmet til siden, der på simpel vis registrerer interesserede og viser tilmeldte på et kort leveret af Google Maps.

Og kortet viser landsdækkende interesse for de hurtige forbindelser.

"Det viser sig, at hele Danmark har behovet, og det mest slående er, at der især i området omkring København er enormt mange, der ønsker fiberforbindelser," siger hjemmesidens skaber, Sven Pedersen.

Vivilhavefiber.dk er langt fra eneste opsamlingspunkt for husstande, der ønsker fibernet. Flere personer har oprettet lignende sider via Facebook.

Sven Pedersen arbejder selv i fiberindustrien, hvor han tilknyttet Waoo's ip-tv-afdeling. Men han understreger overfor Computerworld, at hjemmesiden er et helt privat foretagende.

Hjemmeside oprettet i afmagt

Da Sven Pedersen oprettede siden i november 2012, skete det i afmagt over, at han og naboerne ved hjemmet i Nimtofte på Djursland ikke kan modtage særligt høje forbindelser via det traditionelt kobbernet.

"Jeg oprettede vivilhavefiber.dk for at gøre opmærksom på, at vi er en del på Djursland, der gerne vil have fiber, så vi håber selvfølgelig på, at de vil lægge fiber ud." fortæller Sven Pedersen.

Sven Pedersen har i flere omgange forsøgt at overbevise fiberselskaberne i området om at grave de eftertragtede kabler ned i jorden omkring hjemmet i Nimtofte.

"Vi ligger lige på grænsen mellem to forskellige selskabers forsyningsområde. Populært kaldet for cowboy-land, det fiberselskab, der kommer først erobre området." siger Sven Pedersen.

Men endnu er det altså ikke lykkedes at overbevise selskaberne om, at få gravet fiber ned.

Nuværende tilbud er utilfredsstillende

Forbindelsen gennem det traditionelle kobbernet, er ikke attraktivt for Sven Pedersen. For ham kan teleselskaberne ikke levere høj

"TDC holdt et hvervemøde med interesserede i området, hvor de gerne ville levere deres HomeTrio-produkt til os, men teknikeren, der var med til mødet kunne måle min forbindelse til 1Mbit ned og 512Kbit op," fortæller Sven Pedersen.

I dag benytter Sven Pedersen sig dog af en helt anden teknologi til internettet. Gennem Djurslands.net, kan Sven Pedersen modtage en synkron trådløs forbindelse på 4Mbit.

Læs også:
Fyn melder rent ud: Vi vil have fiber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere