Efter 20 år i selskabet Systematic i Aarhus trækker Alex Holm Jensen sig tilbage.
Det sker efter at have været vicedirektør og senest bestyrelsesformand hos storleverandøren af forsvars-it.
Computerworld fanger Alex Holm Jensen på en telefonlinie til Senegal, hvor han befinder sig for øjeblikket.
Her lyder det meget kortfattet, men oplysende:
"Jeg er fortsat en glad medejer. Og det er korrekt, at jeg er udtrådt af bestyrelsen."
"Det sker på grund af alder, da jeg er fyldt 70 år" siger Alex Holm Jensen, der oplyser, at det står skrevet i virksomhedens vedtægter, at man på dette tidspunkt skal udtræde.
Kendt it-ansigt tager over
Alex Holm Jensen bekræfter ligeledes, at Peter Lorens Ravn i stedet tiltræder som formand.
Peter Lorens Ravn er mest kendt for sine 25 år hos Simcorp, hvoraf de 11 år har været som CEO.
Topchefen har dog siddet i bestyrelsen hos Systematic siden 2009.
Systematic leverer udover forsvars-it også it til efterretningstjenester og sundhedssektoren.
Selskabet har en omsætning på små 400 millioner kroner og ligeledes knap 400 ansatte.
En økonom-Holm og en ingeniør-Holm
Ved et 25 års jubilæum for virksomheden for nylig vrimlede det med uniform-klædte gæster, ligesom regionernes formand Bent Hansen (S) også var mødt op.
Under festtalen, der dels var møntet på selskabet, men også selskabets stifter, medejer og administrerende direktør, Michael Holm, fortalte den daværende formand Alex Holm Jensen, hvordan hans første møde med Michael Holm forløb.
Udover anekdoter om hårde håndtryk til en høj mand, og hvem der siden havde lært hvem at vælge god vin, så kom det også frem - med et glimt i øjet - at Alex Holm Jensen af og til havde en anden tilgang til tingene.
I hvert fald fortæller Alex Holm Jensen i talen, at han som økonom i en ingeniør-virksomhed, også forsøgte at byde ind med sine tanker - som der af og til blev lyttet til.
"Det er ingen skade at hedde Holm"
Fra Senegal bekræfter Alex Holm Jensen desuden, at han har været i selskabet i 20 år.
Han begyndte som vicedirektør, hvor han blandt andet udtalte sig om de kvalifikationer og erfaringer, som selskabet satte pris på hos kommende medarbejdere.
I en artikel hos Computerworld i 2002 kommer der lidt frem om, hvordan ejerfordelingen i selskabet dengang var.
"Michael Holm ejer 60 procent af aktierne i Systematic. Virksomhedens vicedirektør Alex Holm Jensen ejer 15 procent, og Erik Bank Lauritsen, manden bag Cocio chokolademælk, sidder på de resterende 25 procent," hedder det i artiklen.
Siden dengang har Alex Holm Jensen optrådt i debatter i medierne og nogle få gange i forbindelse med input primært i egenskab af bestyrelsesformand for selskabet.
Blandt andet i 2006, hvor han taler for flere kvinder i bestyrelsen - men afviser kvote-tanken - de bedst kvalificerede skal have sæderne.
Debat om modenhed
Endelig har Alex Holm Jensen været på banen omkring forholdet mellem offentlige kunder og leverandører. En debat, der næppe er blevet mindre aktuel i dag.
I 2004 pegede han på, at staten krævede at se entreprenører og byggefirmaer nærmere an kvalitetsmæssigt.
"Staten vil sikre sig mod de kedelige hændelser, der har været med byggesjusk. Men softwareudvikling er også en kritisk byggeopgave," påpegede Alex Holm Jensen dengang og advarede imod, at man ikke tager nok ved lære af de høstede erfaringer.
Systematic har selv igennem tiden selv gjort meget ud af at klatre op ad den internationale modenhedsskala, CMM.
"Vi ville ikke være nogen af stederne (medvirke i store flyprojekter, red), hvis ikke vi arbejdede intenst med vores modenhed," udtalte Alex Holm Jensen.
To gange Holm: Det skader ikke
Fra Senegal lyder det i øvrigt fra Alex Holm Jensen, at han ikke i familie med stifter og administrerende direktør Michael Holm, der også bærer Holm-navnet.
"Nej, men vi har spøgefuldt sagt, at det er ingen skade at hedde Holm," lyder det fra den fratrådte bestyrelsesformand.
I øvrigt fremgår det af denne hjemmeside, at Alex Holm Jensen er aktiv hos "Red børnene i Gorom-Gorom", der er en forening, der blev stiftet i 2003.
Foreningen samarbejder med sin burkinske søsterorganisation M'Balla Sukaabe om at give 164 oftest forældreløse børn og unge en bedre opvækst.