Kritik af Intels processorer

Hverken den nye 1 GHz Pentium III til bærbare eller den strømbesparende 1 watt processor opfylder løfterne, skriver The Register.

Artikel

Den engelske nyhedstjeneste The Register langer voldsomt ud efter Intels nye processorer til bærbare computere. Nyhedstjenesten skriver, at den nye 1 GHz (1.000 MHz) Pentium III slet ikke er en ægte 1 GHz processor. Den vil i løbet af kort tid skrue ned for hastigheden for ikke at brænde af. The Register giver heller ikke meget for Intels 1 watt processor, der skal konkurrere med Transmetas Crusoe. Den bruger i praksis langt mere end 1 watt, hedder det.

Intels nye 1 GHz processorer kører officielt 1 GHz ved hjælp af SpeedStep-teknologien. Det vil sige, at den kører 700 MHz på batterier og 1 GHz, når computeren er forbundet til lysnettet.

Men det passer ikke, skriver The Register. Kører en bærbar computer med Pentium III så hurtigt, så vil den i løbet af kort tid blive så varm, at den brænder sammen. Derfor skruer processoren selv yderligere ned for hastigheden.

Samme historie gælder for den strømbesparende udgave af processoren, der angiveligt kun sluger 1 watt ligesom Transmetas Crusoe. Ifølge kilden er der tale om samme 1 GHz processor, der er skruet ned til 600 MHz.

Processoren vil desuden skrue yderligere ned, når den ikke er belastet så den kun udnytter 12,5 procent af sine kræfter, hvilket gør den til en 75 MHz Pentium III.

Dermed kan Intel påstå, at processoren kun sluger 1 watt. Tallet er dog ikke sammenligneligt med Transmetas 1 watt - ligesom Intels SpeedStep ikke er sammenligneligt med Transmetas LongRun.

Intel processor kan kun bryste sig af det flotte tal, hvis computeren stort set ikke laver noget. Transmeta kan til sammenligning holde sig på den ene watt - mens computeren afspiller DVD-film.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere