I dag, mandag, er Danske Banks hjemmeside blev lagt ned af bankens kunder.
Det oplyser Kenni Leth, der er pressechef hos Danmarks største bank.
"I formiddags har vi haft periodiske udfald på vores hjemmeside, fordi rigtig mange af vores kunder har været på hjemmesiden siden i morges," forklarer Kenni Leth til Computerworld.
Heftig Facebook-debat
Han vurderer, at den ekstraordinære interesse skyldes, at banken i dag introducerer et nyt kundeprogram, som blandt andet indeholder nye gebyrer.
Disse gebyrer har blandt andet været heftigt debatteret på bankens Facebook-profil, hvor Danske Bank selv opfordrer kunderne til at logge på netbanken i dag for at se, hvad indførelsen af det nye kundeprogram betyder for den enkelte kunde.
"Vi har fået løst problemet med den periodiske drift ved at udvide vores kapacitet, og kunderne kan godt logge på igen, selvom nogen måske vil opleve lidt sene svartider," forklarer Kenni Leth.
Flere banker i problemer
Danske Bank er langt fra den eneste finansielle virksomhed, der for nyligt har fået presset serverne til det yderste - og lidt til.
For en lille måneds tid siden gik 50 mindre danske netbanker med drift hos Skandinavisk Data Center (SDC) i sort mellem jul og nytår, ligesom storbanken Nordea oplevede massive driftsforstyrrelser omkring årsskiftet.
Hos SDC lød forklaringen på, at nedbruddene skyldtes en usædvanlig stor interesse for at tjekke finanserne i helligdagene.
Bølge af hackerangreb mod banker
Forklaringen hos Nordea gik på, at nedbruddet var en kombination af nogle forsinkede batch-kørsler, der kolliderede med travlhed hos storbanken.
Det fik serverne til at brænde sammen og holdt kunderne ude fra netbanken.
Hackere på spil
Flere amerikanske storbanker har også i de seneste måneder også været i sort.
Men her skyldtes det ikke almindelige travlhed og nysgerrighed for egne finanser eller et resultatet af bankernes nye strategiudmeldinger.
Nedbruddene skyldtes derimod ifølge den amerikanske regering, at irakiske hackere gik til angreb mod blandt andre US Bancorp, Bank of America, Citigroup, og Wells Fargo, der blandt andet oplevede DDoS-angreb (distribueret denial-of-service).
I første omgang gik budskabet på, at angrebene var en muslimsk manifestation, men senere har den amerikanske regering i følge netmediet The Register ændret forklaring til, at angrebene reelt var et modsvar til økonomiske sanktioner og placeringen af Stuxnet i iranske atomkræftværk.
Reklamerer med angreb
Tidligere har Computerworld også berettet om, at en hacker ligefrem har udmeldt, at han vil angribe europæiske banker i foråret 2013.
Også historien om, at Linux-servere tidligere har været benyttet til storstilede angreb mod den russiske og europæiske banksektor, har fundet vej til vores spalter.
Trods de seneste måneders omfattende angrebsbølger mod den internationale finanssektor afviser Danske Bank med henvisning til kundernes brugsmønstre, at formiddagens periodiske udfald har noget at gøre med et ondsindet angreb.