Som internet-brugere kan vi ikke længere føle os sikre på, at et password kan beskytte vores private oplysninger.
Derfor arbejder Google i øjeblikket på en række forskellige løsninger, der i fremtiden kan erstatte det traditionelle password.
Ifølge det amerikanske teknologi-magasin Wired består en af disse løsninger af en finger-ring, som du blot stryger over din computer, når du eksempelvis skal have adgang til din mail.
Men Google overvejer dog også andre muligheder. Blandt andet et lille kort, der skal sættes ind i en usb-kortlæser.
Kun godkende én enhed
Googles overordnede ambition er, at du i fremtiden kun skal godkende en enkelt enhed, eksempelvis et kort, en fingerring eller din mobiltelefon, og når du har gjort det, kan du bruge enheden til at låse dine andre tjenester op med.
Det skal nærmest fungere som en slags bilnøgle. Ikke blot til dine Google-tjenester, men alle dine digitale tjenester på nettet.
"Fremtiden bliver måske ikke helt password-fri, men den bliver i det mindste fri for de meget komplekse passwords, der er svære at huske," siger Eric Grosse, vicepresident for Googles sikkerheds-afdeling, ifølge Wired.
Han mener, at vi fremover kun i sjældne tilfælde vil have brug for de såkaldt stærke passwords. Eksempelvis når vi skal ændre de helt grundlæggende ting i vores konti.
"Sammen med mange andre i vores industri, føler vi, at passwords og simple tokens som eksempelvis cookies ikke længere er tilstrækkelige til at holde vores brugere sikre," skriver Eric Grosse sammen med sin kollega Mayank Upadhyay i en ny sikkerhedsrapport.
Stribe af password-læk
Og i denne tid er det måske mere relevant end nogensinde før, efter at vi gennem det seneste år har oplevet en hel stribe sager, hvor internetbrugere har fået kompromitteret deres passwords.
Hele 6,5 millioner LinkedIn-brugere oplevede sidste år at få lækket deres passwords ligesom, at det også tiltrak sig stor opmærksomhed da Wired-journalisten Matt Honan blev udsat for et målrettet og spektakulært hackerangreb.
Men også herhjemme oplevede brugerne på sexdating-tjenesten Sex.dk, at deres passwords blev lækket. Et datalæk, der var så personfølsomt, at vi her på ComON kunne identificere en række af brugerne.
Læs også:
Sådan gør du dit online-liv irriterende sikkert
Hacker deler opskriften: Sådan stjal jeg sexbilleder fra Hollywood