Artikel top billede

Dansk softwarefirma: Derfor dropper vi patenter

Et dansk it-firma gider slet ikke bruge tid på softwarepatenter. Det er der helt specielle grunde til. Se dem her.

Det århusianske softwarefirma CLC Bio vil slet ikke bruge tid på at sikre sig via softwarepatenter.

Det forklarer selskabets administrerende direktør, Thomas Knudsen til Computerworld.

Kort fortalt mener direktøren, at koden bag dets software er så ekstremt kompliceret, at konkurrenterne ikke er i stand til at kopiere den.

Samtidig tvinger et patent virksomheden til at beskrive sin opfindelse og ultimativt offentliggøre den, og det er CLC bio heller ikke interesseret i," forklarer Thomas Knudsen.

"Ulempen ved et patent er som nævnt, at man bliver nødt til at offentliggøre sine metoder som en del af processen," siger han.

"Man må selvfølgelig ikke kopiere den patenterede kode, men i praksis er det meget nemt at lave et work-around på langt det meste software, således at det teknisk set ikke er en kopi, men noget andet software, der jo i givet fald ikke er patenteret," lyder rationalet videre.

Bruger tiden anderledes

Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, at en patentansøgningsprocess er dyr, både i tid og i omkostninger, påpeger direktøren.

"Vores strategi er således at anvende disse ressourcer på at udvikle endnu mere software, endnu hurtigere, i stedet for at bruge dem på patentansøgninger," slutter han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere