Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Sådan scorer du masser af støttekroner til dit firma

Interview: En it-direktør, der henter 50 millioner kroner i støtte, giver her gode råd til at hente midler fra EU.

En århusiansk it-virksomhed kommer til at hente næsten 50 millioner i forskningsstøtte.

Selskabet CLC, der laver software til den farmaceutiske industri, har indgået aftaler om at modtage 48,7 millioner kroner fra Højteknologifonden, som EU og USA har fordelt på i alt 10 forskellige projekter.

Nogle af projekter strækker sig ud i fremtiden og typisk indgår CLC Bio i forskningskonsortier, eksempelvis i et projekt, hvor man udvikler en softwareløsning, så man hurtigere kan undersøge effekten af resistensbakterier i vacciner.

Det oplyser selskabets administrerende direktør Thomas Knudsen, der også var en af stifterne af selskabet i Århus.

Første gode råd

Direktørens råd til andre er:

"Del det op i passende størrelsen. Bid ikke over mere end du kan magte," siger han.

Han forklarer, at konceptet bør være, at man starter med at blive deltager i små projekter.

Måske uden at få så meget ud af det rent økonomisk.

"Så begynder man at få et navn indenfor branchen, og man vil skridt-for-skridt kunne øge størrelsen af de projekter, man er med i, samt størrelsen af de forskningstilskud man modtager," forklarer direktøren.

Andet gode råd

Samtidig slår han en af de måske største fordomme ihjel omkring støtte, nemlig at det er omgæret med uoverstigelig og møgbesværlig bureaukrati.

"Selvfølgelig er der registrering og dokumentationskrav, men det ligger i de midler man søger om," forklarer Thomas Knudsen.

Direktørens andet råd er, at være meget præcis omkring ansøgningerne.

"Dygtige folk vurderer det her. Så glem alt om at få dækket noget andet, end lige præcis det du må. Det er ikke en smart løsning til at få dækket et almindeligt udviklingsprojekt," understreger han.

Omvendt er det meget stærke kommercielle incitamenter til at gå ind i det her, mener Thomas Knudsen.

Han kan ikke sætte kroner og ører på, hvor meget virksomheden har tjent på hver støttekrone, men det skal ganges med nogle stykker, lyder det.

Tredje gode råd

Omsætningen for selskabet er da også gået fra 15 millioner kroner til 60 millioner kroner fra 2008 til 2011.

Antallet af ansatte er i perioden gået fra 35 til 70.

Selskabet har netop rundet de 100 medarbejdere, oplyser direktøren.

I praksis griber CLC Bio det således an, at støtten går til nogle projektansvarlige i organisationen, der sørger for og arbejder med området. Siden og løbende løftes det ud i resten af organisationen.

CLC Bio-direktøren fortæller, at selskabet første gang fandt på at kaste sig ud i at søge støttemidler via konsulentassistance fra det danske firma Innovayt, der har specialiseret sig i at hjælpe virksomheder og universiteter med at søge forskningsmidler fra EU og danske forskningspuljer.

Nu opstår projekterne blandt andet ved, at man kender de forskellige puljer mere indgående, forklarer Thomas Knudsen.

"Det kan tilføjes, at mange universiteter henvender sig uopfordret til CLC bio for at spørge, om vi ønsker at deltage som partner i deres forskningsansøgnigner."

"Det er et tydeligt tegn på, at vi er blevet kendt over hele EU for at være en forskningstung virksomhed," slutter direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Få indblik i, hvordan du planlægger, designer og drifter dit datacenter, så det kan følge med virksomhedens vækst, støtter bæredygtighedsindsatsen og lever op til krav om effektiv datahåndtering.

25. februar 2025 | Læs mere


Identity Festival 2025

Er du klar til en dag, der udfordrer din forståelse af, hvad Identity & Access Management (IAM) kan gøre for din organisation? En dag fyldt med indsigt, inspiration og løsninger, der sætter kursen for, hvordan vi arbejder med IAM i de kommende år.

05. marts 2025 | Læs mere


Tech Transformation Trends 2025

Tech Transformation Trends er konferencen, hvor vi sætter fokus på de helt store Danske virksomheders digitale transformationer og måden de driver virksomhed på. Dagen byder på cases og vidensdeling, der vil give inspiration som kan være med til at løfte din strategi og navigere i fremtidens digitale landskab.

06. marts 2025 | Læs mere






White paper
Sådan: Opgradér din printerløsning uden store investeringer