ADSL får telefonstemme indbygget i nær fremtid

Hvor telefon og Internet via ADSL i dag er to adskilte funktioner hos de fleste brugere, er firmaer på vej med komponenter der integrerer IP-telefoni og ADSL.

indhold

Der udvikles i dag elektroniske komponenter, som giver fremtidens brugere IP-telefoni direkte på ADSL-udstyr. IP-telefoni kalder man telefoni, som overføres via Internet i modsætning til de klassiske telefonforbindelser. Firmaet Texas Instruments har udviklet komponenter, som giver en ADSL-adapter mulighed for at håndtere otte IP-telefoner direkte.

Situationen for de fleste ADSL-brugere i dag er, at de har et telefonabonnement ved siden af deres Internet-opkobling. Selvom IP-telefoni i princippet er teknisk muligt, er det ikke praktisk realistisk for flertallet af private brugere. I dagligdagen er telefonsystemet og Internettet i praksis to adskilte netværk og forskellige netværk.

Det svenske ElektronikTidningen skriver, at Texas Instruments nu har udviklet komponenter, som giver ADSL og IP-Telefoni samlet i et system. Med den kan der fremstilles ADSL-adaptere som kan forbindes til både computeren og telefonen. Komponenten er bygget omkring en Risc-processor med Mips-arkitektur. Processoren kan styres med styresystemerne Linux eller VxWorks.

Med disse komponenter bliver det muligt i nær fremtid at bygge enheder, der giver brugerne mulighed for at kombinere ADSL og IP-telefoni. Det vil sige, at brugerne kan anvende IP-telefoni uden at skulle binde det op på pc'ere. Da der kan håndteres op til 8 IP-telefoni kanaler, vil det være en attraktiv løsning for kunder med behov for flere telefoner.

Komponenterne kan indbygget i et pc-kort, som giver adgang til ADSL, IP-telefoni og USB samtidig med der understøttes trådløst netværk med Bluetooth eller IEEE 802.11. Dette giver en yderst fleksibel netværksopkobling i små netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere