Artikel top billede

Her er Googles helt egen YouTube-app til Apples iOS

Hverken YouTube eller Google Maps vil være indbygget i iOS 6. Google har nu udgivet sin egen YouTube-app.

Læs også:

Disse ting får sparket med iOS 6

Computerworld News Service: Google har offentliggjort sin nye YouTube-app til iOS.

I sidste måned bekræftede Apple, at selskabets YouTube-licens var udløbet og at dets egen app - der har været fast inventar på alle iPhones siden telefonens debut i 2007 - ikke ville være at finde i den nye version af Apples mobilstyresystem, iOS 6, der udgives senere denne måned.

De kommende ejere af den nye iPhone og de, der opgraderer ældre modeller til iOS 6, kan i stedet downloade og installere den YouTube-app, der tirsdag blev tilgængelig i App Store.

"Den nye app er bygget af YouTube-udviklere med den hensigt at give brugerne af iPhone og iPod touch den bedst mulige mobiloplevelse," skriver Andrey Doronichev, der er chef for YouTube Mobile, i et blogindlæg tirsdag.

Den udtalelse kan læses som en lettere spydig kommentar om Apple, der tidligere er blevet kritiseret for ikke at holde sin indbyggede YouTube-app ordentligt opdateret.

Googles nye app fylder 7,5 megabyte, kræver iOS 4.3 eller nyere versioner og fungerer til både iPhone, iPod touch og iPad.

Doronichev fortæller dog, at der i løbet af "de kommende måneder" vil blive lanceret en udgave, der er særligt optimeret til iPad.

Det kan den nye app

Google fremhæver adskillige nye funktioner i sin YouTube-app heriblandt en ny kanalguide og adskillige muligheder for deling på andre sociale medier lige fra Facebook over Google+ til Twitter.

Google hævder også, at søgeværktøjet i selskabets egen app finder videoer hurtigere, end hvad der var tilfældet i Apples app, og at iOS-brugerne nu har adgang til mere videoindhold heriblandt "officielle musikvideoer."

Google undlader dog at nævne i denne forbindelse, at selskabet er i stand til at tilbyde disse officielle musikvideoer, fordi selskabets egen app viser reklameannoncer.

Apples YouTube-app viste ingen annoncer.

En talsmand fra Google hævder i en e-mail, at 25 procent af videotjenestens daglige videovisninger er fra mobile enheder, men oplyser ikke, hvor stor en andel af denne trafik, der kommer fra iOS-brugere.

Apples iOS-platform fører ifølge de fleste målinger stadig stort over Googles egen Android-platform, hvad angår antallet af mobile videovisninger.

Apples YouTube-app er en af to større Google-baserede komponenter, som ikke længere vil være indbygget i iPhone.

Apple vil i iOS 6 erstatte Google Maps med sin egen kortteknologi.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Disse ting får sparket med iOS 6




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere