Der har været meget store forventninger til cloud-pioneren Onlive, der vil gøre det muligt at spille selv de mest hardware-krævende spil på netbooks, mobiltelefoner og tv-bokse. Spillene kører på servere hos Onlive og streames over nettet. Systemet er ligefrem blevet beskrevet som en "konsoldræber".
Men nu er firmaet løbet tør for penge, og der er tvivl om, hvorvidt det kan overleve. Onlive-tjenesten blev lanceret i juni 2010 i USA og i september 2011 i Storbritannien, hvor man kan vælge mellem omkring 300 forskellige spil.
Det ser dog ud til, at brugerne er blevet væk. På gode dage har der kun været omkring 1.800 spillere, skriver Engadget.
Onlive har også demonstreret, at man kan streame Windows 7 programmer til en almindelig tabletcomputer. Man kan enten betjene programmet direkte fra tabletten eller nøjes med et tilskuerprogram, hvor man kan følge med i afviklingen af programmet på en pc.
Men det har givet problemer med Microsoft, som mener, at Onlive tilbyder tjenesten uden de nødvendige licenser. Denne strid skulle dog være bilagt nu.
De første meldinger gik på, at Onlive er gået konkurs og har afskediget alle sine medarbejdere. Nu hedder det, at en anden virksomhed skal overtage tjenesten og køre den videre. Men Onlive vil ikke afsløre, hvem den mystiske redningsmand er.
En del af medarbejderstaben skal angiveligt fortsætte i det nye firma. Det ser ud til, at det er dyre server-kontrakter, der har taget livet af Onlive. Selskabet havde lejet servere for at kunne håndtere langt flere brugere end det tal, der rent faktisk har tilmeldt sig tjenesten - og det har kostet så mange penge, at kassen nu er tom.
Både Intel og HTC har investeret stort i selskabet. Hemmeligheden i Onlive's system ligger i den komprimerings-teknologi, der anvendes til at reducere billedstørrelsen, inden videosignalet overføres over nettet.