Læs også:
På kursus i USA: Sådan får du penge til dine it-drømme
12 ugers eksperthjælp i Silicon Valley for 100.000 kroner
De fem virksomheder The Eye Tribe, Javeleon, BlueSEQ, Leadmill og Remove The Background er blevet udvalgt til at deltage i projektet SCALEit.
Projektet sender de fem virksomheder til Silicon Valley, hvor der venter seks uger med vejledning, workshops, præsentation, events og individuelle mentortimer fra succesfulde virksomhedsstiftere.
Målet med det hele er at gøre de fem virksomheder til globale vækstsucceser.
Rejse med statsstøtte
SCALEit-projektet gennemføres med støtte fra Erhvervsstyrelsen og Udenrigsministeriet (Eksportrådet), der også sidste år sendte 20 håbefulde virksomheder til USA.
"For innovative it-virksomheder, der ønsker at skalere deres forretning, er det ikke til at komme uden om de muligheder og resurser, der findes i Silicon Valleys unikke økosystem," udtaler handels- og investeringsminister, Pia Olsen Dyhr, i en pressemeddelelse.
Start-ups tænker stort
Javeleon er en af de fem udvalgte virksomheder, der vil gå benhårdt efter at tiltrække investorer i forløbet. Den satser på det globale marked fra starten, og ser SCALEit som en unik mulighed for at komme godt fra start.
Virksomheden opstod ud af Allan Gregersens frustrationer over lange ventetider, når han programmerede Java på Syddansk Universitet.
Han stiftede derfor Javeleon, som har udviklet et produkt, der hævdes at kunne optimere tidsforbruget under Java-programmering med op til 20 procent.
"Alle de store spillere inden for Java ligger i Silicon Valley, så vi har rigtig gode muligheder for at gøre opmærksomme på os selv. Vi ser det som en mulighed for at tænke stort og samtidig introducere vores virksomhed globalt helt fra starten," siger Allan Gregersen fra Javeleon.
Nu skal der tiltrækkes midler
Målsætningen er at gøre de fem virksomheder klar til det udenlandske marked. Det skal ske gennem vejledning, workshops, præsentation, events og individuelle mentortimer. Og det er meningen, at der skal skabes kontakt til potentielle investorer, partnere og kunder.
"Der eksisterer en helt anden mentalitet omkring start-ups. Samarbejdspartnere som for eksempel advokater, forventer nemlig ikke at modtage betaling fra start-ups med det samme. I forhold til Danmark er man i langt større grad villig til at løbe en risiko," siger Allan Gregersen.
Innovation Center Denmark har som erklæret formål at styrke forskning og innovation i Danmark samt at markedsføre danske virksomheder i udlandet. Udover kontoret i Silicon Valley har de også aktiviteter i München, Hongkong og Shanghai.
Læs også: