Læs også: Hent den nu: Microsoft Office 2013 er klar til download
Her er Datatilsynets dom over Microsoft Office 365
Står du og overvejer, om det er Office 365-vejen, du skal gå, eller den måske mere velkendte vej med Office 2013, er her med tre argumenter, der taler for Office 365.
Prisen:
Microsoft har endnu ikke offentliggjort prisen på Office 2013. Men, medmindre Microsoft følger samme stil, som tilbuddet om opgradering til Windows 8 for kun 40 dollar, kommer prisen nok til at ligge i omegnen af 150 dollar (cirka 930 kroner). I modsætning hertil ligger Office 365-prisen på helt ned til fire dollar (29 kroner) om måneden. Mindre virksomheder kan få adgang til Exchange, SharePoint og Lync oveni for kun seks dollar (37 kroner) om måneden. For større virksomheder, der vil udnytte Active Directory-integrationen, ligger prisen på otte dollar om måneden.
Læs mere om de danske priser her.
Sagt på en anden måde tager det mere end tre år med den billigste Office 365-løsning, før prisen på en Office 2013 er nået. Og selv med den dyreste Office 365-pakke, går der mere end 18 måneder, før prisen når op på højde med Office 2013.
Det er selvfølgelig værd at bemærke, at disse tal løbende kan nå at ændre sig.
Der er ifølge PC World også en lang række fordele, når det kommer til opdateringer. Læs mere næste side.
Opdateringer og vedligeholdelse
Det, du får med et Office 365-abonnement, er en it-afdeling. For selvfølgelig kan du selv sætte din egen Exchange-server, SharePoint-Server og Lync-infrastruktur op. Du kan selv vedligeholde din Microsoft Office-software og installere opdateringer hver måned. Men hvor meget vil det koste?
At beholde kapaciteterne in-house kræver servere og netværksinfrastruktur foruden it-personale til at installere, vedligeholde og opdatere det hele. Oven i hatten skal du selv købe og vedligeholde Office-pakken.
Vælger du Office 365, tager Microsoft sig af det beskidte arbejde, så du ikke behøver tænke på det. Opdateringer sker uden at du behøver tænke over det. Når serveren crasher, er det Microsofts opgave at løse det. Når en harddisk skal udskiftes, tager Microsoft sig af det. Du får med andre ord fordelene af at bruge Office, uden at skulle få hovedpine over problemerne med at opdatere og vedligeholde.
Læs om forskellene på tilgængelighed på de to Office-muligheder.
Tilgængelighed
Med den cloudbaserede Office 365-løsning kan du få adgang til Word, Excel, Outlook og andre Microsoft Office-værktøjer alle steder fra og fra alle devices. Blot du har en netforbindelse.
Men det er ikke helt det samme salgsargument, som det plejede at være. For det første vil Microsoft pushe brugere af Office 2013 til at gemme filerne i den cloudbaserede SkyDrive eller på en SharePoint server. Så uanset om du vælger Office 2013 eller Office 365, vil dine data være tilgængelige med netforbindelse.
Noget andet er, at Office Web Apps allerede nu er gratis tilgængelige fra SkyDrive-sitet.
Så selv uden Office 365 kan brugere i dag skabe, se og redigere Word, Excel, PowerPoint og OneNote-filer fra nettet. Og så alligevel. For virksomheder, der har brug for SharePoint og ActiveDirectory og andre Office 365-elementer, der rækker udover den enkle redigering af eksempelvis Word-dokumenter, er Office 365 stadig værd at overveje.
Artiklen er fra PC World i USA. Oversat af Kirstine Kloster Andersen.