Krypteringsekspert går nye veje

PGP-krypteringens fader Phil Zimmermann har forladt firmaet Network Associates til fordel for Hush Communications.

Indhold

Krypteringsguruen Phil Zimmerman forlader Network Associates Inc. og bliver ansat i firmaet Hush Communications Inc.

Phil Zimmerman udviklede i 1991 sit første krypteringsprogram til email, kaldet Pretty Good Privacy - PGP. Siden er han blevet en personlighed indenfor kryptering. I flere år lå han i konflikt med den amerikanske regering omkring lovgivningen, der forbød eksport af stærk kryptering fra USA. Han etablerede sit eget firma PGP Inc., hvor han solgte kommercielle versioner af sit gratis krypteringsprogram. Firmaet blev købt af Network Associates Inc. i 1997, som Zimmermann derefter blev ansat i.

Zimmermann forlader Network Associates og går over til det amerikanske Hush Communication, der har hovedkvarter i Irland. Hush flyttede til Dublin i maj 2000 for at omgå den restriktive amerikanske lovgivning om eksport af krypteringssoftware.

eWeek interviewede Zimmermann om årsagerne til sit skift af arbejdsplads. Her nævner han ejendomsretten til PGP-koden, hvor Network Associates ejer hans arbejde, så længe han arbejder for dem. Zimmermann og Network Associates var ikke enige om publisering af kildekoden. Han mente ikke, han kunne udvikle PGP længere hos Network Associates. Hush er meget anderledes i den henseende, bemærker han.

Han vil hjælpe Hush til at implementere OpenPGP standarden i firmaets egen teknologi. OpenPGP er en standard for kryptering, som er udviklet af Zimmermann, og som administreres af IETF (Internet Engineering Task Force). Zimmermann nævner brugervenligheden som et problem, hvor der er brug for forbedringer, før kryptering bliver mere bredt anvendt, end det sker i dag.

Desuden arbejder Zimmermann på et sikkert telefonprogram, som han har skrevet i Java. Den indbyggede kryptering skal give sikker talekommunikation over netværk. Programmet er færdigt i løbet af foråret.

Tiden er ikke den bedste for Network Associates, som på sin side har fået økonomiske problemer. Network Associates har i en årrække opkøbt en lang række virksomheder, og integreret de bedste produkter i firmaets sortiment. Det gælder PGP, Dr. Solomon, Cybermedia, Secure Networks, Trusted Information Systems og flere andre. McAfee blev lagt sammen med Network Associates i 1997. Men efter perioder med vækst holder firmaets økonomiske løfter ikke, og firmaet er for nylig blevet retsforfulgt af vrede investorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere