Læs også:
Nyt center skal bekæmpe de it-kriminelle
Nu skal der slås hårdt ned på net-kriminalitet
Europa vil øge indsatsen mod cyberkriminalitet
Danskere og svenskere surfer oftere på nettet end for eksempel briter og tyskere.
Og når danskerne surfer rundt på nettet, føler næsten tre ud af fire sig velinformerede om risikoen for ubudne gæster.
Samtidig mener over halvdelen, at risikoen for at blive udsat for netsvindel er taget til inden for det seneste år.
Det viser en undersøgelse, som Europa-Kommissionen har foretaget i EU's 27 medlemslande, og ifølge undersøgelsen, der omfatter næsten 27.000 personer i alt, er danskerne generelt mindre bekymrede end den gennemsnitlige EU-borger.
Tillid til det offentlige
90 procent af de adspurgte danskere mener, at de er fortrolige med for eksempel brug af netbank eller netbutikker mod 69 procent af i alle EU-landene.
Næsten ni ud af 10 danskere bruger netbank og shopper, når de er på nettet, og ifølge Europa-Kommissionens forskning er det primært i hjemmet og på jobbet, at de adspurgte er på nettet.
Undersøgelsen viser desuden, at danskerne i langt højere grad stoler på offentlige myndigheder, end man generelt gør i EU.
Cirka en tredjedel svarer i undersøgelsen, at de er bekymrede for deres personoplysninger hos offentlige myndigheder.
Det tal udgør 66 procent af de næsten 27.000 adspurgte i alle landene, og i Storbritannien og Tyskland deler de den skepsis.
Ændrer sjældent kodeord herhjemme
Selvom vi i Danmark føler os oplyste om truslen fra cyberkriminelle, er vi ikke så gode som briterne til at skifte kodeord ofte.
Kun omkring 20 procent af de adspurgte danskere har således skiftet kodeord til deres Facebook-profil eller netbank. I Storbritannien ligger tallet på over 30 procent.
Undersøgelsen giver et generelt billede af, at de adspurgte ikke er ret flittige til at skifte kodeord, og kun godt en fjerdedel af alle de adspurgte bruger forskellige kodeord til forskellige tjenester.
Danskerne er til gengæld flittige til at installere et antivirusprogram.
Europa-Kommissionens undersøgelse viser, at tre ud af fire danskere har installeret et program til at bekæmpe virus, mens det tal kun udgør knap 50 procent i hele EU.
Du kan læse den danske undersøgelse her (PDF-fil).
Læs også:
Nyt center skal bekæmpe de it-kriminelle
Nu skal der slås hårdt ned på net-kriminalitet
Europa vil øge indsatsen mod cyberkriminalitet