Artikel top billede

Danskerne tænker på sikkerhed, når de surfer

Mere end halvdelen af danskerne mener, at risikoen for at blive udsat for cyberkriminalitet er steget inden for det seneste år. Alligevel har kun få af os ændret vores kodeord i samme periode.

Læs også:
Nyt center skal bekæmpe de it-kriminelle

Nu skal der slås hårdt ned på net-kriminalitet

Europa vil øge indsatsen mod cyberkriminalitet

Danskere og svenskere surfer oftere på nettet end for eksempel briter og tyskere.

Og når danskerne surfer rundt på nettet, føler næsten tre ud af fire sig velinformerede om risikoen for ubudne gæster.

Samtidig mener over halvdelen, at risikoen for at blive udsat for netsvindel er taget til inden for det seneste år.

Det viser en undersøgelse, som Europa-Kommissionen har foretaget i EU's 27 medlemslande, og ifølge undersøgelsen, der  omfatter næsten 27.000 personer i alt, er danskerne generelt mindre bekymrede end den gennemsnitlige EU-borger.

Tillid til det offentlige

90 procent af de adspurgte danskere mener, at de er fortrolige med for eksempel brug af netbank eller netbutikker mod 69 procent af i alle EU-landene. 

Næsten ni ud af 10 danskere bruger netbank og shopper, når de er på nettet, og ifølge Europa-Kommissionens forskning er det primært i hjemmet og på jobbet, at de adspurgte er på nettet. 

Undersøgelsen viser desuden, at danskerne i langt højere grad stoler på offentlige myndigheder, end man generelt gør i EU.

Cirka en tredjedel svarer i undersøgelsen, at de er bekymrede for deres personoplysninger hos offentlige myndigheder.

Det tal udgør 66 procent af de næsten 27.000 adspurgte i alle landene, og i Storbritannien og Tyskland deler de den skepsis.

Ændrer sjældent kodeord herhjemme

Selvom vi i Danmark føler os oplyste om truslen fra cyberkriminelle, er vi ikke så gode som briterne til at skifte kodeord ofte.

Kun omkring 20 procent af de adspurgte danskere har således skiftet kodeord til deres Facebook-profil eller netbank. I Storbritannien ligger tallet på over 30 procent.

Undersøgelsen giver et generelt billede af, at de adspurgte ikke er ret flittige til at skifte kodeord, og kun godt en fjerdedel af alle de adspurgte bruger forskellige kodeord til forskellige tjenester.

Danskerne er til gengæld flittige til at installere et antivirusprogram.

Europa-Kommissionens undersøgelse viser, at tre ud af fire danskere har installeret et program til at bekæmpe virus, mens det tal kun udgør knap 50 procent i hele EU.

Du kan læse den danske undersøgelse her (PDF-fil).

Læs også:
Nyt center skal bekæmpe de it-kriminelle

Nu skal der slås hårdt ned på net-kriminalitet

Europa vil øge indsatsen mod cyberkriminalitet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere