Husk at slukke for alt elektronisk udstyr under start og landing. Dén besked kender alle flyrejsende. Men hvad er egentlig elektronisk udstyr - og kan man virkelig forvente, at stewardesserne skal kontrollere folks armbåndsure og briller?
Wearable computing er en af de helt store fremtids-trends - nu bliver teknologien integreret i vores beklædning, smykker, ure, sko og andre personlige genstande.
Men det kan gøre det særdeles svært at håndhæve de eksisterende flyregler, skriver New York Times. I USA har Federal Aviation Administration (FAA) bestemt, at elektronisk udstyr skal være slukket fra det tidspunkt, hvor flyet forlader gaten, indtil en højde på 3.300 meter.
Det gælder for alle former for computere - også et intelligent armbåndsur som det nye Smartwatch fra Sony, hvor man kan bruge Twitter, tjekke mails og se vejrudsigten på håndleddet. Eller det meget omtalte Pebble, der viser data fra en iPhone eller Android-telefon. Eller iPod Nano, der også kan bruges som ur.
Der er også sensorer som Nike Fuelband og Jawbone Up, der anbringes på håndleddet og måler din daglige aktivitet.
Nu kommer Google så med sine Project Glass briller, hvor er der indbygget et kamera og datadisplay.
Det kan gøre det helt umuligt at kontrollere, om det elektroniske udstyr hos de flyrejsende er aktivt.
"Vi er ikke politifolk. Vi bliver aldrig færdige, hvis vi skal spørge folk, om de har solbriller eller computerbriller, eller om deres ur er en computer. Jeg håber, at der kommer en lempelse fra FAA, men jeg forventer ikke, at de bliver klar til at håndtere disse problemer i god tid. Teknologien er 10 år forude for FAA," siger formanden for Transport Workers Union, Stacy K. Martin, til avisen.
De nuværende regler betyder, at udstyret skal være helt slukket - det er altså ikke nok at sætte sin iPad eller Kindle i "Flight mode". Men der er ingen tegn på, at de faktisk kan forstyrre flyets elektronik selv om de er tændt. Faktisk har FAA godkendt, at piloterne kan bruge dem i cockpittet.