Det ser ud til at Moore's lov holder i de næste par år. Intel-medstifter Gordon Moore forudsagde som bekendt i 1965 at antallet af transistorer i et integreret kredsløb vil blive fordoblet hvert andet år. Det kræver at strukturbredden konstant kan reduceres.
Den nye Ivy Bridge-generation fra Intel har strukturer på 22 nanometer. Ivy Bridge er en såkaldt "die shrink" - den bruger samme arkitektur som forgængeren (Sandy Bridge), men transistorerne er blevet mindre. Den gamle generation bruger 32nm.
Men 22nm er bestemt ikke grænsen for den teknologiske udvikling. Intel-chef Paul Otellini fortalte på et investormøde i denne uge, at man allerede udvikler chips hvor strukturbredden er meget mindre.
I 2013 forventer Intel at være klar med 14-nanometer-teknologi i sine chipfabrikker D1X (Oregon), 42 (Arizona) og 24 (Irland). Disse processorer kan sandsynligvis først købes i store styktal i 2014.
I 2015 tager man så springet til 10-nm-teknologi, og Intel fortæller at man allerede arbejder på strukturer med 7 og 5 nm.
Intel ser altså ingen tekniske barrierer i de næste par år. Den berømte fysiker Michio Kaku har ellers advaret om, at Moore's lov rammer grænsen inden for 10 år. Han mener at grænsen ligger der, hvor de enkelte lag på chippen har en tykkelse på blot fem atomer.
Chippen bliver så varm, at den smelter. Desuden bliver det umuligt at styre elektronerne - man kommer ind i kvanteteoriens uforudsigelige verden.
Fremtiden kan være en kvantecomputer eller en molekylær computer, men den vil fungere helt anderledes end de nuværende talknusere.
Historien har dog vist, at chipfirmaerne konstant finder nye tricks til at holde liv i Moore's lov.