De fleste har nok hørt om 3D-printere eller måske set dem på udstillinger, men teknologien er stadig alt for dyr til almindelige brugere. I Hollywood-industrien har 3D-printere dog allerede fået meget stor betydning. De billige modeller kan kun fremstille farveløse tredimensionelle objekter, som f.eks. kan bruges af arkitekter eller produktdesignere. Men de dyre modeller er efterhånden så gode, at de kan fremstille objekter som ser helt ægte ud på filmlærredet.
En af de film hvor man har brugt 3D-printere i stor stil er Iron Man 2 fra 2010. En stor del af filmen er skabt i computeren, men til nogle enkelte scener havde man brug for en fysisk dragt - og den blev produceret med 3D-printere, skriver CNET.
Her er det også en fordel, at man kan bruge de samme digitale modeller til de computerskabte scener og til 3D-printerne, som så bygger et fysisk objekt. 3D-printere er baseret på inkjet-teknologi og bygger det færdige objekt op lag for lag, hvor det enkelte lag har omtrent samme tykkelse som et stykke papir.
Kvaliteten er nu så høj, at man ikke kan se linierne mellem de enkelte lag på modellen. Firmaet Objet Geometries sælger 3D-printere hvor de enkelte lag har en tykkelse på blot 16 mikron. Det er en tredjedel af tykkelsen af et menneskehår. Objet-printerne er blandt andet brugt til "Iron Man 2" og "Coraline".
Men 3D-printerne bliver også spået en fremtid i mange andre brancher - og i sidste ende kan de blive så billige, at vi alle kan få én hjemme i stuen. Danske Blueprinter er et af de firmaer, der har udviklet en 3D-printer. Deres første model koster dog over 70.000 kr.