Artikel top billede

3D-printere revolutionerer filmindustrien

Mens 3D-printere stadig er fremtidsmusik i almindelige hjem, har de allerede stor betydning for filmproduktion.

De fleste har nok hørt om 3D-printere eller måske set dem på udstillinger, men teknologien er stadig alt for dyr til almindelige brugere. I Hollywood-industrien har 3D-printere dog allerede fået meget stor betydning. De billige modeller kan kun fremstille farveløse tredimensionelle objekter, som f.eks. kan bruges af arkitekter eller produktdesignere. Men de dyre modeller er efterhånden så gode, at de kan fremstille objekter som ser helt ægte ud på filmlærredet.

En af de film hvor man har brugt 3D-printere i stor stil er Iron Man 2 fra 2010. En stor del af filmen er skabt i computeren, men til nogle enkelte scener havde man brug for en fysisk dragt - og den blev produceret med 3D-printere, skriver CNET.

Her er det også en fordel, at man kan bruge de samme digitale modeller til de computerskabte scener og til 3D-printerne, som så bygger et fysisk objekt. 3D-printere er baseret på inkjet-teknologi og bygger det færdige objekt op lag for lag, hvor det enkelte lag har omtrent samme tykkelse som et stykke papir.

Kvaliteten er nu så høj, at man ikke kan se linierne mellem de enkelte lag på modellen. Firmaet Objet Geometries sælger 3D-printere hvor de enkelte lag har en tykkelse på blot 16 mikron. Det er en tredjedel af tykkelsen af et menneskehår. Objet-printerne er blandt andet brugt til "Iron Man 2" og "Coraline".

Men 3D-printerne bliver også spået en fremtid i mange andre brancher - og i sidste ende kan de blive så billige, at vi alle kan få én hjemme i stuen. Danske Blueprinter er et af de firmaer, der har udviklet en 3D-printer. Deres første model koster dog over 70.000 kr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere