Lille vækst i HP's første fusionsår

I sit første år efter fusionen med Compaq har Hewlett-Packard præsteret vækst i omsætningen i Danmark. Men prisfaldet på blandt andet pc'er lagde ifølge selskabet en dæmper på væksten i årets løb.

Hewlett-Pacards danske omsætning steg syv procent i det første regnskabsår, hvor fusionen med Compaq tæller med i resultatet.

Det viser det endnu ikke reviderede regnskab fra selskabet, som omsatte for 4,3 milliarder kroner i regnskabsåret 2003, der sluttede med udgangen af oktober.

Væksten, der er baseret på en estimeret omsætning året før for de to selskaber tilsammen, har dog ifølge HP været hæmmet af prisfald på selskabets produkter.

Dæmpet vækst

- På trods af en flot vækst i markedsandele og antal solgte enheder inden for næsten alle produktkategorier har hård konkurrence med faldende priser dæmpet væksten i omsætningen, siger administrerende direktør, Niels Svenningsen.

Han henviser blandt andet til, at selskabets markedsandele ifølge regnskabet er vokset fra 46 procent til 50 inden for Intel-baserede servere og fra 36 til 40 procent indenfor øvrige servere.

Samtidig sad selskabet sidste år angiveligt på 31 procent. af det danske marked for stationære pc'er og 24 procent af markedet for bærbare.

Væksten i resultatet er dog til at overse, og selskabet vil endnu ikke offentliggøre tallene på bundlinjen.

Men driftsresultatet er steget tre procent fra et estimeret overskud året før i omegnen af 56 millioner kroner.

HP og Compaq fusionerede i maj 2002, og som følge af fusionen har selskabet sparet omkring 100 millioner kroner i 2003.

Umiddelbart efter fusionen blev antallet af medarbejdere i det fusionerede selskab reduceret med cirka 80 ansatte i Danmark. Nu ved regnskabsåret slutning mødte 650 mennesker på arbejde i selskabet, hvilket også var tilfældet et år tidligere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere