Mens mange rettighedshavere og musikere har beskyldt Grooveshark for at snylte på deres musik, så har det store pladeselskab EMI haft en aftale med den kontroversielle musiktjeneste.
Men det er slut nu.
EMI - en af verden største pladeselskaber - har officielt stoppet aftalen mellem de to parter. EMI mener ikke, at Groveshark har levet op til sine forpligtigelser i licenseringsaftalen, og at firmaet mangler at betale bunkevis af millioner for det musik, som er streamet indtil videre.
Kontrakten med EMI har i lang tid været Groovesharks argument for, at firmaet har reelle interesser i at afregne musikere og sangskrivere for brugen af deres musik. Den rygdækning er nu væk.
Oven i hatten er Grooveshark blevet DNS-spærret i Danmark, og Rettighedsalliancen har til ComON fortalt, at man er i færd med at følge op med et søgsmål i USA.
Som en lille sidehistorie kan det oplyses, at Grooveshark tidligere vicedirektør for juridiske anliggender, Marshall Custer, har trukket sig fra sin post. Det fortalte han til ComON tidligere i år.
Grooveshark: Det er monopolmisbrug
Grooveshark er ikke uvant med at modtage søgsmål og trusler om juridiske slagsmål. Men det kan være firmaets sidste.
Grooveshark har dog ikke anerkendt EMIs påstand om ophavsretskrænkelser og manglende betalinger. Musiktjenesten mener, at det er EMI, der er the bad guy. Groovesharks syn på sagen lyder:
"Grooveshark blev for nulig tvunget til den svære beslutning at opsige aftalen med EMI på grund af EMIs nuværende streamingbetaling, der er uholdbar, og EMIs fusion med Universal Music Group, som vi betragter som et skridt mod et monopil og i mulig clinch med konkurrenceloven," siger firmet ifølge CNET.
"Til dato har Grooveshark betalt over 2,6 millioner dollars til EMI, men vi mangler at finde nogle priser, der er holdbare på den lange bane."
Omvendt fremgår det af retsdokumenterne, at EMI mener, at Grooveshark tilbageholder 450.000 dollars, som skulle betales i en rateordning. Men da ingen afdrag er betalt, har EMI flyttet kontroversen over i domstolene.