Artikel top billede

Stalker-app fjernet fra App Store

Stor ballade om ny iPhone-applikation, der finder piger - eller fyre - i nærheden.

Sjældent har en iPhone-applikation skabt så meget ballade som den russiske Girls Around Me, der allerede er blevet stemplet som en "stalker-app". Det hele startede med en artikel i Cult of Mac, som beskriver hvordan applikationen kan bruges til at finde kvinder der har tjekket ind med Foursquare på en lokation i nærheden. Programmet kombinerer dette med informationer fra Facebook-profiler - og så har man pludselig ganske mange oplysninger om personen.

"An App Takes Creepy to a New Level," lyder overskriften på en artikel i New York Times, som også ser nærmere på den omstridte applikation. Det er især forbindelsen til Facebook, der har vakt kritik. En jura-professor beskriver ligefrem softwaren som en "let's stalk women" app.

Både Foursquare og Facebook bliver nu anklaget for at krænke brugernes privatsfære.

Programmet er nu forsvundet fra App Store, men det er uklart om det er Apple, der har fjernet programmet, eller om firmaet selv har trukket det tilbage, fordi Foursquare har kappet forbindelsen til sin API (programmerings-grænseflade), så softwaren i praksis bliver ubrugelig.

Hos det russiske firma bag programmet, i-Free Innovations, forstår man ikke kritikken. Her føler man sig behandlet som "syndebuk" og kritiserer at man er udsat for en hetz.

Firmaet forsvarer sig med, at man kun bruger offentligt tilgængelige data. Girls Around Me kombinerer informationer fra Foursquare med Facebook-profiler og et Google-kort.

"Girls Around Me er en revolutionerende ny byscanner-app som forvandler din by til et dating-paradis," hedder det på firmaets hjemmeside.

Programmet er allerede hentet mere end 70.000 gange i App Store - men nu er det altså slut.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere