Artikel top billede

Apple og Google i krig om fremtidens sim-kort

Apples slås med Motorola og Nokia om fremtidens standard for sim-kort.

Der kan gå lang tid inden efterfølgeren til det klassiske sim-kort er klar. Apple, Nokia, Google-ejede Motorola og RIM kan ikke blive enige om den rigtige teknologi. Det såkaldte nano-sim kort skulle allerede have været godkendt i 2011 som standard hos European Telecommunications Standards Institute (ETSI). Men det blev ikke til noget.

Ifølge The Verge har processen nu udviklet sig til en krig mellem Apple og de andre mobiltelefon-producenter. I næste uge skal der igen stemmes om standarden hos ETSI.

Det ser ud til at Apple's version vil kræve en skuffe til kortet - ligesom det allerede kendes på iPhone og iPad - mens Nokias løsning klarer sig uden skuffe og skulle byde på "betydelige tekniske fordele".

Men Apple har støtte fra mange af europæiske teleselskaber til sin standard. Apple forsøger nu at få flere stemmer hos ETSI ved at registrere seks forskellige europæiske datterselskaber som selvstændige medlemmer hos organisationen.

Det vil betyde at hvert selskab får op til 45 stemmer, og dermed kan Apple få flere stemmer end Nokia, der kontrollerer 92 stemmer hos ETSI.

Der er bekymringer om, at Apple har kontrollen over de patenter der ligger bag nano-sim-formatet, selvom standarden skal være tilgængelig under en fri licens.

Det klassiske sim-kort har eksisteret i 20 år. Nano-sim er omkring 30 procent mindre end Micro-sim-formatet, som allerede er mindre end det normale sim-kort. Med en adapter kan det også bruges i ældre telefoner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere