Artikel top billede

Hjemløse bruges som Wi-Fi hotspots

Find en hjemløs og du kan få gratis trådløs netadgang. Sådan lød budskabet under South på Southwest konferencen.

Et marketingfirma hyrede lokale hjemløse til at gå rundt med trådløse Wi-Fi enheder på årets South på Southwest konference i Austin, Texas. Det skriver New York Times. Den usædvanlige aktion udløste en bølge af kritik.

BBH Labs udstyrede 13 hjemløse med de trådløse enheder, visitkort og en t-shirt med påskriften "Jeg er Clarence, et 4G hotspot". Hver af deltagerne fik 20 dollar om dagen og kunne desuden beholde de donationer, som de modtog fra Wi-Fi-brugerne.

Projektet "Homeless Hotspots" blev betegnet som et eksperiment i velgørenhed, men ideen om at forvandle samfundets mest udsatte til omvandrende radioantenner fik en noget blandet modtagelse.

En Wired-blogger betegner således projektet som "fuldstændig problematisk" og mener at det lyder som noget fra en "mørk satirisk science-fiction dystopi". 

En vittig kommentator på BBH Labs' egen blog brokker sig over, at "min trådløse hotspot bliver ved med at vandre væk så jeg mister forbindelsen og det ødelægger alle mine aktiehandler".

Innovationschef Saneel Radia hos BBH Labs forsvarer projektet.

"Vi har set det som en metode til at skabe større opmærksomhed ved at give hjemløse mennesker en mulighed for at involvere sig med det brede samfund og snakke med folk. Hotspot'en er en måde hvor de kan fortælle deres historie," siger han.

Men kritikerne fokuserer på den enorme afstand mellem de hjemløse Wi-Fi-udbydere og de nyrige iværksættere, der flokkes i Austin for at faldbyde deres nyeste ideer.

"Der er allerede en opfattelse af, at internet-samfundet er blevet så navlebeskuende at de ikke tror at der findes en verden uden for deres egen," siger Adam Hanft, der er chef for marketing-firmaet Hanft Projects.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere