Artikel top billede

Stor fortørnelse over bonus til politichef for Polsag

Fortørnelse over, at rigspolitichefen har fået en stor bonus, selvom Polsag kuldsejlede.

Læs også:

Rigspolitichef scorer bonus på trods af it-fiasko

På Christiansborg er flere politikere rystet over, at rigspolitichef Jens Henrik Højberg i både 2009 og 2010 fik 95.000 kroner i bonus ud af de 100.000 kroner, han var stillet i udsigt.

Særligt fordi del-mål i kontrakterne rent faktisk gik på det it-projekt, Polsag, som han havde ansvaret for, og som nu er kørt i grøften.

"Det er jo ganske enkelt rystende, at man har valgt at give 95.000 ud af 100.000 kroner i bonus, når man tager implementeringen af Polsag med i betragtning," siger it-ordfører Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti til Computerworld.

Polsag-projektet blev fornylig skrottet af justitsministeren, selvom der var postet omkring en halv milliard kroner i systemet.

"Det virker jo en anelse grotesk, at man belønner folk for at stå i spidsen for en gigantisk fiasko," fortæller Dennis Flydtkjær.
 
Er de opsatte mål noget værd?
Han mener, at man i Justitsministeriet, der er rigspolitichefens overordnede, burde overveje om deres krav i resultatlønskontrakterne "overhovedet er noget værd, og om de er for uambitiøse".

"Det giver absolut ingen mening, at man kan stå i spidsen for et så stort, kuldsejlet it-projekt og så samtidig blive belønnet for en god indsats."

"Det skriger jo til himlen om, at der er noget galt med de resultatlønskontrakter, Justitsministeriet har udformet," mener Dennis Flydtkjær.

Ordføreren er tydeligt oprørt over forløbet.

Virker bizart

"Set i lyset af, at vi nu står med et it-system til cirka 500 millioner kroner, som aldrig kommer i luften, så kan det virke noget bizart, at man samtidig belønner rigspolitichefen for et godt stykke arbejde," siger DF-ordføreren.

Det er endnu ikke afgjort om rigspolitichefen skal have bonus på sin indsats i 2011. Her indeholder kontrakten også Polsag-mål.

"Angående hvor meget rigspolitichefen skal have i bonus i 2011, så er det ikke op til mig at fastlægge, men det burde være logisk, at man ikke giver bonus for den del, der har med Polsag at gøre," siger Dennis Flydtkjær.

"Det vil være den fuldstændige omvendte verden, hvis man belønner en chef for at være ansvarlig for et fejlslagen it-projekt, som koster skatteborgerne op imod 500 millioner kroner."

"Jeg siger ikke, at det alene er rigspolitichefens skyld, at Polsag er skrottet, men han er en del af det, og man skal derfor ikke belønne folk for noget, de ikke har fuldført," slutter Dennis Flydtkjær.

S: Det er en personsag
Computerworld har også per mail fanget Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen, der i Afrika for at besøge flygtningelejre i disse dage.

Men hun ønsker ikke at kommentere sagen.

"Jeg har ikke noget at tilføje til din artikel, da jeg mener, at det er lidt en uskik at folketingsmedlemmer kommenterer på enkeltsager, der er af personaleretlig karakter," skriver hun.

Læs også:

Rigspolitichef scorer bonus på trods af it-fiasko




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere