Artikel top billede

Zynga starter sin egen internet-platform

Snart er det også muligt at spille CastleVille og CityVille uden at bruge Facebook.

Det kendte spilfirma Zynga har nu startet sin egen platform for onlinespil. Indtil nu har Zynga haft et meget tæt partnerskab med det sociale netværk Facebook. De fleste af Zyngas spillere kommer fra Facebook, og til gengæld bidrager Zynga med 12 procent af den samlede omsætning på det sociale netværk.

Facebook tjener penge, hver gang spillerne køber virtuelle genstande i spil som FarmVille.

Men på den nye internet-platform kan Zynga beholde alle pengene selv. I den første betaversion er der adgang til fem af Zyngas mest populære spil; CastleVille, CityVille, Hidden Chronicles, Zynga Poker og Words With Friends.

Der er også en chat-funktion, spillerprofiler og en "social stream" - altså funktioner, som man kender fra Facebook.

Det ser ud til, at Zynga forsøger at skabe sit eget sociale netværk for spil.

Det mest interessante element i den nye strategi er, at Zynga vil åbne sin nye platform for tredjeparts-udviklere. Firmaets konkurrenter kan altså komme ind og tilbyde deres egne spil på platformen. En API (programmerings-grænseflade) bliver tilgængelig senere i år.

Det betyder på, at Zynga.com ikke blot skal fungere som endnu en salgskanal for firmaets spil, men skal etableres som en portal for hele spilfolket. Firmaet fortæller at platformen bliver lanceret i denne måned på 16 sprog, herunder dansk.

Foruden Facebook er Zynga-spil også tilgængelige på Google+, MySpace og Yahoo samt en række forskellige mobile platforme. Selskabet blev børsnoteret i december og er berømt og berygtet for sin helt specielle firmakultur.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere