Fogedretten på Frederiksberg besluttede i går, at teleselskabet 3 skal lukke sine kunders adgang til musiktjenesten Grooveshark.
Blokeringen udspringer i, at Grooveshark ikke betaler for brugen af den musik, som stilles til rådighed for danske brugere. Men selve blokeringen handler om andet end penge, mener Enhedslisten.
"Vi inde på en glidebane, når vi i stedet sætter hegn op på internettet på den måde. Det er farligt, og der er helt klart tale om censur," udtaler partiets it-ordfører Stine Brix i en pressemeddelelse.
Dommen i går afgjorde igen, at internetselskaberne har et medansvar for at stoppe ophavsretskrænkelser begået via deres netværk. Teleselskaberne er tidligere blevet pålagt at blokere adgang til fildelingssiden Pirate Bay, og sidste år blev en hjemmeside, der solgte medicin uden tilladelse, blokeret på samme facon. I fremtiden vil vi også se spille-sider, der henvender sig til danskere uden tilladelse, blive blokeret.
Enhedslistens it-ordfører betragter det som et principielt problem, at dns-blokeringer er blevet et normalt redskab til at bremse uønsket indholdpå nettet.
"Man bliver nødt til at forhindre overtrædelserne ved problemets rod. Jeg frygter for, hvad der kan blive det næste. Skal vi til at spærre for alle udenlandske hjemmesider med brugerindhold, indtil de har lavet en aftale med Rettighedsalliancen," spørger Stine Brix.
"Det virker helt absurd på mig, at internetudbyderne bliver gjort medskyldige i ophavsretskrænkelserne. Jeg mener, at der bør gælde et princip om, at internetudbyderne er neutrale".