Artikel top billede

Venzo-direktør har talent for netværk

Forhandlerportræt: Som iværksætter har man brug for folk, der er dygtigere end en selv. Ellers risikerer man at stå i vejen for sin egen vækst, siger direktør Dennis Nielsen fra Microsoft-forhandleren Venzo.

Det er noget af et særsyn, at man allerede som 31-årig står i spidsen for en af landets mest sofistikerede Microsoft-forhandlere. I det hele taget er der ikke meget ved Venzo-direktør Dennis Nielsen, der falder indenfor de normale kategorier.

Alene hans cv vidner om en energi og et iværksættergen, der rækker lidt ud over det sædvanlige.

Som 17-årig - i 1997 - startede han sit eget it-firma hjemme i fødebyen Ringsted, hvor han lavede forretning ud af at installere servere og arbejdsstationer for lokale kunder.

Et par år senere førte det ham ind i hjertet af branchen via et job i det daværende WM Data. Og fra 2001 var han sammen med Gorm Eriksen og Nicolas Albana med til at opbygge det nystiftede konsulenthus Installers. Her slog han sine folder indtil 2006, hvorefter han i 2007 var hovedmanden bag etableringen af Venzo, som han stiftede sammen med blandt andre gamle venner og kolleger tilbage fra Ringsted-tiden. I dag står i alt 11 partnere bag firmaet.

Og her, kun fire år senere, er firmaet og de knap 40 medarbejdere med i den eksklusive klub af højt specialiserede Microsoft-forhandlere. Fokus er på systemintegration og konsulentydelser med udspring i virtualisering og deployment, som Dennis Nielsen selv beskriver det.

Undervejs har det ifølge hans eget udsagn været kombinationen af videbegærlighed og glæden ved at skille ting ad og samle d em igen, der har været to af hans væsentligste drivkræfter.

"Jeg har altid været fascineret af at bygge ting. Fra Lego til World of Warcraft. Og så er jeg meget glad for devices og ting, man kan slutte til 220 volt," siger Dennis Nielsen.

Undervejs skaffede det ham i 2002 prisen som årets iværksætter, som han modtog iført en sort hanekamsfrisure.

Prisen kvalificerede også til en plads i prisjuryen i 2004, hvor han var yngstemand på holdet ved siden af erhvervs- og iværksætterprofiler som Stine Bosse, Dyne-Larsen, Naja Munthe og Preben Damgaard. Sideløbende fik ham også en plads i den daværende københavnske overborgmester Ritt Bjerregaards tænketank, ledet af Lykke Friis.

De kontakter er gså eksempler på det, som ifølge ham selv er det vigtigste af hans talenter - evnen til at opbygge og udvikle et personligt netværk.

Hurtig i hovedet

Hurtig i hovedet

Blandt kolleger og konkurrenter i branchen har man også bemærket den unge direktør - både for hans faglige dygtighed og hans personlighed. En forhandlerkollega siger det på denne måde:

"Dennis er så hurtig i hovedet, at de kun de færreste kan følge med. Og så er han typen, der kan drive 50 mand fremad alene på sin energi."

Selv er Dennis Nielsen meget bevidst om de kvaliteter, der har bragt ham fremad.

"Jeg har nok det talent, at jeg kan binde mig sammen med andre og opbygge et hold omkring mig, som kan dække de facetter i forretningen, som jeg ikke selv kan eller ved noget om. Som iværksætter kan man nogle gange stå i vejen for sin egen vækst. Derfor skal man overlade så meget som muligt til andre - hvis ikke alt," siger han og nævner blandt andet sin meddirektør Rikke Wümpelmann som en vigtig brik i driften af Venzo.

"Driftdelen interesserer mig ikke, og der er Rikke mit hemmelige våben, som tager sig af alt det formelle med ledelse, jura og økonomi. Når man er seriøs iværksætter, har man brug for en som hende. Hvor hun er indenrigsministeren, er jeg udenrigsministeren, der fokuserer på det strategiske," siger Dennis Nielsen.

Apple vs. Microsoft

En helt afgørende del af Venzos strategi er en satsning på partnerskabet med Microsoft. Så sent som i 2011 kastede den satsning en kåring som årets partner af sig i kategorien for deployment.

Det har også ført til, at Venzo er inviteret med ved bordet, når et netværk af udvalgte guld-partnere som Netcompany, Proactive, Globeteam, Mindset og Logica jævnligt mødes. Selv om der er konkurrenter imellem, er det ikke overraskende et initiativ, der passer Dennis Nielsens temperament godt.

"Netværket er noget, Microsoft Danmark har skabt, og det er netop en af de ting, de er gode til: At sætte interessante mennesker i samme rum og få dem til at tale sammen," siger Dennis Nielsen, som også personligt har valgt side i den evige diskussion om Microsoft versus Apple.

"Microsoft er dedikeret på langt sigt. Et eksempel er deres system af partner account managers, der også påtager sig en mæglerrolle, hvor de hjælper vi partnere til at udveksle konsulenter og ydelser indbyrdes. Microsoft er alle steder - hos partnere og kunder, og de giver sparring om, hvordan kundernes forretning er skruet sammen. Hos Apple taler de om, hvad batteriet kan og ved, hvordan forbrugerne reagerer, men de forholder sig ikke til, hvad der sker for kunden, når to af deres produkter er i samme rum," siger han og nævner, at Venzo har lånt eller låner konsulenter ud til for eksempel A Gain, Microsoft Services, Fujitsu og Omada.

"Men som alle andre producenter har Microsoft et meget kortsigtet fokus på salgsmål. Der synes jeg nok, at vi partnere er bedre til at tænke langsigtet," siger Dennis Nielsen.
Pragmatisk

Nytter ikke at slås mod vindmøller

Han lægger også vægt på, at det ikke nytter at slås med vejrmøller og brokke sig over ting, man ikke har indflydelse på. Eksempelvis er Microsofts egen serviceforretning de seneste år udvidet på områder, som betyder, at Microsoft reelt konkurrerer med sine egne partnere.

"Preben Damgaard sagde engang til mig: Vi spiller ikke med "synd" og "ærgerligt". Man skal ikke slås mod ting, man ikke kan ændre på. Jeg er jo en bondedreng fra landet og har svært ved at blive fornærmet. Så vi samarbejder med Microsoft Services og har respekt for dem. De breder sig mere og mere, men sådan er verden. Den ændrer sig, og når Microsoft sætter foden ned, så må man flytte sig," siger Dennis Nielsen.

Han vil i stedet satse på at gøre sin virksomhed så agil og omstillingsparat, at den kan udvikle sig og på den måde overleve i samarbejdet med softwarekæmpen. På samme måde har han også et afslappet forhold til hele diskussionen om cloud, og hvordan det måske eller måske ikke truer forhandlernes forretning.

"På proprietære felter som mail, virtualisering og ERP har det flyttet en masse, men jeg ser det stadig først og fremmest som en marketingsfeature, som producenterne bruger til at profilere sig på. Der er stadig lang vej, før en enkelt stor spiller kommer og støvsuger markedet for vores kunder."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere