Artikel top billede

Erhvervsfolk siger: Farvel pc - goddag iPad

Næsten hver fjerde i erhvervslivet har droppet den bærbare computer og erstattet den med en iPad.

En iPad er ikke blot til sjov og spas.

Det ser i hvert fald ud til at være holdningen hos en stor gruppe erhvervsfolk.

Hele 54 procent af de adspurgte it-erhvervsfolk oplyser i en global undersøgelse, at deres bærbare computer helt eller delvist er blevet erstattet af en iPad. 

Og ifølge undersøgelsen, der er foretaget af IDG Connect, har hele 16 procent af de adspurgte endda valgt fuldstændigt at droppe den bærbare til fordel for en iPad. 

Tallet bliver endda endnu højere, hvis vi kun kigger på svarene fra de europæiske deltagere i undersøgelsen, hvor hele 24 procent oplyser, at iPad'en har erstattet deres bærbare computer.

Bliver brugt på arbejde

Mange virksomheder frygter måske, at når de udstyrer deres ansatte med en iPad, så ender den blot hjemme på sofabordet.

Men det lader dog ikke helt til at være tilfældet, fordi 91 procent af respondenterne oplyser at deres iPad primært bliver brugt til at arbejde med.

Her på PC World Business Center har vi tidligere undersøgt, om vi selv kan arbejde på en iPad. Det viste sig dog, at en iPad langt fra er det perfekte værktøj, hvis du skal skrive meget.

Men har du et arbejde med megen mødeaktivitet, kan en tablet-computer være en perfekt kompagnon. Her kan iPad'en både bruges til at afvikle præsentationer via projektoren og til at tage notater på under selve mødet. 

Perfekt på rejser

Eksempelvis har Folketingets formand og tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft i et interview med PC World Business Center fortalt, at han er en flittig iPad-bruger.

Lykketoft bruger blandt andet sin iPad i stedet for en computer, når han går til møder eller skal sende e-mails. Men han bruger den også til nyhedslæsning og som ebogslæser, når han er ude at rejse.

Et brugsmønster, der har mange lighedspunkter med det, som de adspurgte i IDG's undersøgelse oplyser. Her bruger 79 procent iPad'en til web-surfing, 73 procent til nyhedslæsning og 54 procent bruger den som kommunikations-redskab.

Desuden oplyser 64 procent af de europæiske respondenter, at de køber færre aviser, efter at de har anskaffet sig en iPad. Og blandt de asiatiske respondenter er det hele 90 procent, der nu køber færre aviser.

Læs også:

Send printeren på pension med de her iPad-apps  


Sådan kan en iPad erstatte din arbejdscomputer 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere