Microsoft fortæller nu at efterfølgeren til den klassiske Flight Simulator kommer den 29. februar. Der er tale om en af verdens ældste spilserier. Det nye Microsoft Flight bliver lanceret med en free-to-play model, hvor basisudgaven af spillet er gratis. I den gratis startpakke kan man flyve rundt over den største ø i Hawaii - Big Island - med et Icon A5 sportsfly. Hvis man ønsker at flyve i et større område eller prøve andre fly, skal man betale for det.
Samtidig med den gratis version af spillet kommer en "Hawaiian Adventure Pack" til 1.600 Microsoft-point (omkring 150 kroner), som indeholder alle de resterende Hawaii-øer. Her er der også et nyt fly (RV-6A) og flere missioner.
For yderligere 1.200 Microsoft-point kan man købe sig til transportflyet Maule M-7-260C. Her kan man så øve sig i at transportere passagerer og fragt og prøve svære landinger. Det historiske North American P-51 fly kan købes for yderligere 620 point.
Det ser ud til at Microsoft har skruet ned for realismen i sit nye spil og i stedet valgt at fokusere på at skabe en sjov spiloplevelse - også for dem, der ikke har prøvet de gamle Flight Simulator-spil. Foruden et detaljeret cockpit kan man også vælge at skifte til et eksternt kamera og styre flyet rundt med mus og tastatur.
Hardwarekravene er også meget begrænsede - en Windows XP computer med 2 GHz dual-core processor og DirectX 9 grafik skulle være nok, men anbefalingen er 6 GB RAM og 3 GHz CPU.
Alle udviklere blev fyret
Den første Flight Simulator fik luft under vingerne helt tilbage i 1982 og siden har millioner af hobbypiloter brugt dage og nætter med Microsofts ultrarealistiske flysimulation. Den sidste version, MS Flight Simulator X, udkom i 2006.
Men i 2009 blev hele udviklingsholdet bag spilserien afskediget hos datterselskabet Aces Studio i Washington.
Det ramte også de mange udviklere og firmaer, som sælger tredjeparts-udvidelser til Flight Simulator - der var opstået en hel industri i kølvandet på Microsofts populære spil.
Med sin beslutning om at satse på free-to-play ligger Microsoft helt i tidens trend. Mange onlinespil er skiftet til en lignende model i det seneste år. LEGO forsøgte også at redde sin online-verden LEGO Universe ved at gøre dele af spillet gratis i sommeren sidste år, men det fungerede ikke og den danske koncern måtte lukke sin store online-satsning.
For at free-to-play kan fungere kræves et meget stort antal spillere - typisk er det kun 2-3 pct., der betaler for at købe genstande inde i spillet. Resten nøjes med det gratis indhold. Mange Facebook-spil bruger denne model, og Microsoft har selv testet mulighederne med Age of Empires.
Det nye spil er tæt koblet sammen med online-tjenesten Games for Windows, hvor spillerne kan kæmpe om den bedste placering på online-ranglister og hente virtuelle trofæer. Det er også her, man kan købe udvidelserne til spillet. Der kommer ikke en hyldeversion af Microsoft Flight.