Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Test: Så vildt hurtigt er trådløst 4G på rundtur i byen

Hvor hurtig er din bredbåndsforbindelse? 5, 10 eller 20 Mbit/s? Med 4G får du op til 80 Mbit/s, og teknologien er her allerede. Alt hvad du skal bruge er en sølle USB-nøgle. Vi har testet løs i København.

Kan du huske, da 3G dukkede op?

Med hastigheder på op mod 3,6 Mbit/s var det lidt af en revolution for mobilt bredbånd, og det blev muligt at se streamede videoklip i fin kvalitet på mobiltelefonen eller den bærbare computer.

I dag er 3G blevet allemandseje, og nu står næste teknologiske landvinding klar: 4G, som også går under navnet LTE (Long Term Evolution).

Det giver i øjeblikket teoretiske downloadhastigheder på 80 Mbit/s på din mobil eller bærbare computer, og dermed er det intet problem at streame HD-film eller downloade selv særdeles tunge filer meget hurtigt.

Din bredbåndsforbindelse derhjemme på 5, 10 eller 20 Mbit/s kommer pludselig til at virke som en snegl, der sidder fast i en klat lim.

Hvem leverer den bedste forbindelse?

TDC og Telia har for nylig indledt kampen om 4G-kunderne herhjemme, og de to telegiganter udbyder begge USB-nøgler, som forvandler din laptop til et fartmonster - hvis den befinder sig i en af landets større byer, hvor der er opsat nye telemaster.

Vi er i øjeblikket ved at teste, hvor meget fart du får for pengene, og vi kan godt afsløre, at der er smæk på begge forbindelser.

Men hvad er bedst? Det svar må du vente med, indtil vi om kort tid er klar med den store duel mellem TDC og Telias produkter.

Men du kan allerede nu i denne video få et lille smugkig på de vilde hastigheder med 4G, da vi testede i København:

[video splash=92703]0ac81324-e832-9636.mp4[/video]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere