Kunderne strømmer til jysk hostingcenter

Hostingfirmaet Scannet i Kolding har de seneste måneder fået minimum en ny kunde om dagen og fik sidste år et overskud 11 millioner kroner. Fremover skal væksten blandt andet sikres af et ASP-samarbejde med Microsoft.

De fire ejere af hostingfirmaet Scannet i Kolding er godt tilfredse med udviklingen i deres firma, som sidste år præsterede vækst i et marked, hvor der ellers er kamp om kunderne.

Ifølge Kim Madsen, som er en af de fire ejere, har især online-udlejning af selskabets content management-system, CMS, lagt sig i overhalingsbanen.

- Vi kan se, at vores CMS-system er en succes. De seneste måneder er der kommet minimum en ny kunde til per arbejdsdag på det system alene. Det er virkelig noget, der rykker noget, siger Kim Madsen.

Indfrier egne vækstkrav

Scannet har omdannet den tidligere angriber på fodboldlandsholdet Preben Elkjærs gamle millionvilla i Kolding til et topsikret hostingcenter. Samlet har virksomheden i dag 40.000 kunder knyttet til den adresse, hvor af langt hovedparten er mindre og mellemstore virksomheder.

I sidste regnskabsår, der sluttede med udgangen af juni, voksede Scannets overskud kun en anelse, men 11 millioner kroner på bundlinien er stadig et særsyn i den danske hosting-branche.

Scannet opgiver ikke omsætning, men bruttofortjenesten voksede fra 20 til 22 millioner kroner i sidste regnskabsår.

- Det er absolut tilfredsstillende. Vi kræver stadig en vækst i omegnen af 10 procent af os selv, men der skal også nye ting til, hvis vi skal holde det mål, siger Kim Madsen.

Scannet A/S Årsregnskab
Millioner kroner2002/20032001/2002
Bruttofortjeneste22,119,9
Resultat før afskrivninger1715,5
Resultat før skat 15,414,6
Resultat10,810,2
Egenkapital11
Antal ansatte1414
Han er blandt andet på vej med flere tilbud inden for udlejning af software, ASP, hvor Scannet udvikler et nyt koncept i samarbejde med Microsoft.

Besværlig at overtage

I april købte Scannet alle Telias hostingkunder, men den del af forretningen kaster dog ikke penge af sig endnu.

- Vi regner ikke med, vi får overskud på overtagelsen, før der er gået endnu et år, siger Kim Madsen.

Det begrunder han med, at det kræver mange ekstra ressourcer at sluse systemerne sammen.

Derfor ser Telia-opkøbet ud til at blive Kolding-selskabets foreløbig sidste. Scannet vil ifølge Kim Madsen hellere koncentrere sig om at vokse organisk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere