Columbus pønser på opkøb eller fusion

Den børsnoterede danske konsulenthus Columbus IT Partner har indledt forhandlinger med en eller flere konkurrenter om et muligt opkøb eller fusion. Analytiker vurderer den danske Hands-forretning som det mest oplagte købsemne.

En mulig konsolidering på det danske Navision-marked ser ud til at være kommet et skridt nærmere.

Det danske Navisions-hus Columbus IT Partner meddeler Københavns Fondsbørs, at der arbejdes på "en mulig transaktion, der i givet fald kan have en påvirkning på såvel omsætning som indtjening".

Selskabet oplyser ikke, om det er Hands, Aston Business Solutions eller helt andre konkurrenter, der er i kikkerten. Ifølge analytiker Claus Almer Nielsen fra Gudme Raaschou, der følger Columbus IT Partner tæt, er det mest oplagt, at Columbus køber Hands.

- Jeg tror, man med stor sandsynlighed kan konstatere, at Columbus kigger på den danske forretning i Hands. Tidligere har Hands sagt nej, men Hands har haft - og har - det utrolig svært, så det er ikke sikkert, selskabet længere sidder for enden af forhandlingsbordet, siger Claus Almer Nielsen.

Meddelelsen kommer, efter at der i flere dage har været forlydender i markedet om et muligt køb af Hands Danmark, men koncerndirektør Carsten Dilling hos Columbus IT Partner ønsker ikke at uddybe fondsbørsmeddelelsen.

Konkret har forhandleravisen CRN i flere omgange de sidste par uger skrevet, at Columbus IT Partner ville købe Hands på givne tidspunkter, som har vist sig ikke at holde stik.

Et eventuelt køb af Hands kan med fordel finansiers ved at give Hands' aktionærer aktier i Columbus IT Partner, mener Claus Almer Nielsen.

- Såfremt Columbus ikke selv skal have de her penge op af lommen og ikke går ud og ødelægger deres i forvejen spinkle kapitalgrundlag, så giver det masser af mening. Det fjerner måske en af de største pristrykkere på det danske marked, siger han med henvisning til forlydender om, at Hands har været så presset, at selskabet har nedsat timeprisen alvorligt.

Columbus IT Partner har tidligere solgt distributionsforretningen tilbage til Navision, hvilket gav et meget stort millionbeløb Og sidste år solgte Columbus sin kommuneaktivitet til KMD.

Et anden mulig "transaktion" kunne være en fusion med Aston Business Solutions. Columbus IT Partner og Aston Business Solutions har begge Nordea som hovedaktionær, hvilket tidligere har affødt mange rygter om en fusion mellem de to.

Men at eftermiddagens fondsbørsmeddelelse skulle omhandle en fusion mellem alle tre selskaber, tror Claus Almer Nielsen ikke på.

- Jeg har svært ved at forestille mig en fusion mellem alle tre selskaber, da den slags kræver store penge, og netop den del af branchen er præget af mangel på soliditet, vurderer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere