Spæd demonstration mod jobflytning

Arbejdere i Silicon Valley demonstrerede i protest mod, at IT-selskaber flytter job til billig-lande for at spare på lønbudgettet. Demonstrationen talte kun 50 mennesker, men er et nyt syn i en IT-branche, som ikke har tradition for at organiserer sig.

En lille flok IT-ansatte gik tirsdag på barrikaderne i Silicon Valley i protest mod IT-selskabers flytning af job til billigere lande, hovedsageligt i Asien, skriver Financial Times.

Anledningen var en konference, som netop skulle instruere selskaber i, hvordan de bedst flytter IT-job til lande som Indien, Rusland og Kina.

Demonstrationen, som var arrangeret af fagforeningen Communications Workers of America, talte beskedne 50 mennesker og varede kun en time. Men det er et af de første tegn på, at fagforeninger forsøger at tage affære i forhold til den stigende trend med at flytte job fra den vestlige verden.

Fagforeningen proklamerede, at demonstrationen var startskuddet til en længere kampagne, som skal råbe politikere og offentlighed op, så de ser konsekvenserne af at flytte job væk fra USA.

Organisering i fagforeninger har traditionelt ikke været udbredt i IT-branchen, slet ikke i USA. Det var der heller ikke det store behov for under IT-boblen, da det ikke skortede på job eller klækkelige kontante fordele.

Protesten synliggør fagforeningernes forsøg på at hverve medlemmer i IT-branchen, nu da vilkårene for de ansatte har en noget anderledes karakter.

Ifølge analysehuset Gartner vil et ud af ti job i den amerikanske IT-branche i 2004 være flyttet til billig-lande, hvor uddannelsesniveauet er højt, men lønningerne lave. Inden for de næste 15 år vurderes over 3 millioner job at være flyttet, mener et andet analysefirma, Forrester.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere