Artikel top billede

Ro på: Der bliver næppe noget IPv6-kaos i 2012

Internettet er ved at løbe tør for internet-adresser. Men gå ikke i panik.

Internettet er ved at løbe tør for adresser, der bygger på den i dag meget udbredte 'gamle' internetprotokol, IPv4.

Alligevel er der ingen grund til at gå i panik, hvis blot man er opmærksom på problemet, mener en række internet-eksperter.

De peger på, at der stadig er tid til i ro og mag at gå i gang med forberedelserne til det skift til den nye internet-protokol, Ipv6, som man under ingen omstændigheder vil kunne slippe for.

På trapperne

Der er nemlig ingen tvivl om, at skiftet fra IPv4 til IPv6 er på trapperne.

Den europæiske domæne-organisation Réseaux IP Européens Network Coordination Centre forventes at fordele sin sidste portion af IPv4-adresser til sommer.

Det samme vil ske i Asien allerede i løbet af foråret. Derefter vil de øvrige tre domæne-organisationer, der hver især håndterer fordelingen af IP-adresser i en verdensdel, løbe tør.

Alligevel er det endnu kun et fåtal af virksomhederne, der har opgraderet deres webservere til IPv6. Og det har de heller ikke planer om i 2012, lyder det fra analysehuset IDC.

"De fleste virksomheder forstår, at de godt kan eksistere uden at foretage store investeringer lige nu og her," lyder det fra IDC-analytiker Nav Chander.

Hertil kommer, at mange af de store internet-leverandører slet ikke har travlt med at få skubbet IPv6-protokollerne ud over rampen, selv om de ligger inde med mange af de nye adresser.

Analytikere anbefaler, at man bruger 2012 til at forberede sig på IPv6 - for eksempel ved at uddanne sine it-folk ved at få dem til at eksperimentere med mulighederne i IPv6 i lukkede miljøer.

Opgraderingscyklus

Ligeledes bør man formulere en plan for den kommende udrulning af den nye protokol på eksempelvis internet-orienterede maskiner, der befinder sig i periferien af virksomhedens netværk.

"Få styr på, hvordan du indarbejder IPv6 i din opgraderingscyklus," lyder opfordringen fra internet-selskabet Infoblox.

Man bør også være opmærksom på sikkerhedsaspektet. Det er et område, der ikke kan vente til efter man har skiftet til IPv6, lyder det fra Qing Li, der der er udviklingschef i sikkerhedsselskabet BlueCoat Systems.

Han vurderer, at det vil tage mellem fem og 10 år, inden IPv6 helt har elimineret IPv4. Det kommende parløb mellem de to protokoller udløser således en række nye sikkerheds-aspekter, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere