Artikel top billede

Her er AMDs nye super-grafikkort

Det nye AMD Radeon HD 7970 er det hurtigste grafikkort med én GPU på markedet. Så længe det varer.

Så har AMD sat en ny rekord for grafikkort med sit AMD Radeon HD 7970. Det er den første 28-nanometer GPU og det hidtil hurtigste grafikkort med kun én grafikprocessor. I forhold til Radeon HD 6970 er antallet af transistorer øget fra 2,6 til 4,3 milliarder, og den samlede regneydelse er steget fra 2,7 til 3,79 teraflops.

Men der er tale om det, som branchen kalder for en paper launch. AMD havde ellers sat lanceringen til den 9. januar, men har overraskende valgt at fremrykke den til i dag. Måske for at forhindre, at pc-brugerne køber andre grafikkort med pengegaverne under juletræet. Det ændrer dog ikke ved, at AMD slet ikke er klar til at levere de nye grafikkort - de kommer først engang til januar.

Det kræver altså tålmodighed hvis man vil have fat i det nye kort, der skal sælges i Europa til en pris på omkring 500 euro.

Den DirectX11-kompatible GPU indeholder 2.048 shader-enheder og kortet er udstyret med 3 GB DDR3-hukommelse (forgængeren havde kun 2 GB).

Strømforbruget er stadig det samme - omkring 250 watt - men kortets strømforbrug i idle-mode skulle være lavere end alle andre kort på markedet. Der er også en forbedret PowerTune-teknologi, hvor taktfrekvensen kan tilpasses dynamisk. Kortet understøtter PCI Express 3 og AMD's egen CrossFire-teknologi, hvor man kan kombinere helt op til fire kort.

Sammenlignet med det hidtil hurtigste single-GPU-kort - Nvidia GeForce GTX 580 - skulle HD 7970 være mellem 15 og 20 procent hurtigere. Flere uafhængige benchmarks bekræfter dette. Men det nye kort er også noget dyrere end GTX 580. Sammenlignet med Radeon HD 6970 er ydelsen forbedret med 35 pct.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere