Firmaet bag Farmville og Mafia Wars får som børsdebut i USA fredag og det ser ud til at der er tale om den største børsnotering for et internet-firma siden Google gik på børsen i 2004. Med en pris på 10 dollar per aktie ventes Zynga at hente lidt over 1,1 milliarder dollar eller næsten seks milliarder kroner på børsen. Firmaets samlede værdi bliver således på 40 milliarder kroner. Dermed er Zynga faktisk mere værd end spilgiganten Electronic Arts.
Zynga annoncerede sine planer om at gå på børsen i juli, og håbede dengang at børsnoteringen kunne gennemføres i september. Det blev forsinket med tre måneder. Det amerikanske børstilsyn SEC klagede over firmaets "utraditionelle" regnskabsmetoder, og Zynga blev nødt til at få orden i bøgerne først.
Samtidig har Groupons kursdyk sendt skygger over Zyngas planlagte børsnotering. Senere i dag vil det vise sig, hvordan Zyngas aktiekurs vil udvikle sig. Groupon bliver nu handlet til en lavere kurs end den pris, der blev sat i forbindelse med børsnoteringen.
Zynga har også måttet nedjustere sine forventninger. Tidligere har Zynga haft en anslået værdi på helt op til 80 mia. kr. Der blev spekuleret på, at Zynga kunne ramme det dobbelte. Men sådan skulle det altså ikke gå.
Firmaet udvikler spil til sociale netværk og er meget tæt knyttet op til Facebook, der også snart ventes at gå på børsen. Ifølge sine egne tal har Zynga omkring 200 millioner brugere og firmaet tjener allerede penge. I de første ni måneder af 2011 blev det til et overskud på 30 millioner dollar ud af en omsætning på 830 millioner.
Spillene er som udgangspunkt gratis, men man skal betale for et købe virtuelle genstande - og det er en rigtig god forretning.
Mark Pincus, der er stifter og chef for Zynga, beholder fortsat kontrollen over selskabet. Hans aktier giver ham en stemmevægt på 38 procent i selskabet. Pincus mangler ikke penge - han solgte en mindre aktiepost for en halv milliard kroner tidligere i år.
Som ComON kunne fortælle forleden, har Zynga en helt speciel arbejdskultur der har sendt mange medarbejdere på flugt. Pincus er angiveligt helt besat af et samle selv de mest trivielle data om firmaets og dets medarbejdere. Der er hård konkurrence mellem udviklerne og alle ansatte bliver målt på deres resultater - hvad enten de arbejder i chefetagen eller kantinen.