Artikel top billede

USA: Slut med mobiltelefoni bag rattet

Forbyd mobiltelefoni med håndfri sæt mens man kører, lyder forslag fra amerikansk trafikstyrelse.

I USA kommer der måske snart et landsdækkende forbud mod enhver form for mobiltelefoni og sms-brug mens man sidder bag rattet. Det gælder også for håndfri sæt, som indtil nu har været tilladt ligesom i Danmark.

Den amerikanske National Transportation Safety Board (NTSB) anbefaler med baggrund i en ulykke fra 2010, hvor to personer blev dræbt og 35 blev såret, at det skal forbydes at bruge alle portable elektroniske enheder mens man kører - undtagen dem, der skal hjælpe med at køre.

"Ingen e-mail, ingen sms, ingen opdateringer, intet opkald er et menneskeliv værd," sagde NTSB-chef Deborah Hersman tirsdag.

Hun erkender at anbefalingen ikke vil være så populær hos "nogle folk", men fastholder at der har været "for mange" uheld hvor føreren er blevet distraheret af sin mobiltelefon.

I den konkrete sag fra 2010 var en sms-skrivende bilist skyld i ulykken. Teleselskabets oplysninger viste at han havde sendt og modtage 11 sms-beskeder i minutterne inden sammenstødet.

I sin rapport konstaterer NTSB at bilistens opmærksomhed blev afledt af mobiltelefonen. På den baggrund anbefaler man, at alle elektroniske enheder som kan tage bilistens opmærksomhed fra vejen skal forbydes.

Her mener man altså, at et håndfri sæt - selvom man har hænderne på rattet - kan være lige så farligt, fordi bilisten bliver distraheret.

NTSB-anbefalingen er ikke bindende for myndighederne, men den fungerer som en vigtig ledetråd.

Det anbefales desuden, at teknologi-producenterne bør udvikle produkter som kan deaktiveres automatisk i bilen, alt efter om det er føreren eller en passager, der bruger enheden. Mobilen skal altså være i stand til at registrere, hvor brugeren sidder i bilen. Det skal fortsat være tilladt for bilister at foretage nødopkald.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere