Mudderkastning i SCO-sag

Unix-selskabet SCO har fremlagt beviser mod IBM, der har overbevist SCO's egne forhandlere, men Linux-miljøet griner af beviserne. Kodelinjerne stammer fra andre end SCO, og de er for længst givet fri.

Sagen mellem Unix-selskabet SCO og IBM og hele Linux-miljøet bliver mere og mere bizar for hver dag, der går.

På en stor konference for SCO's forhandlere i Las Vegas er en del af bevismaterialet i sagen om Unix-koden i Linux-systemerne netop blevet fremlagt.

Tilhørerne skulle dog skrive under på, at de ikke måtte fortælle om detaljer, men det er sket alligevel. To sider fra SCO's Powerpoint-præsentation er blevet lagt på nettet.

En stor del af tilhørerne er overbeviste om, at SCO har en sag, beretter nyhedstjenesten News.com, der har interviewet dem efter showet.

SCO viste mange kodelinjer, der angiveligt var kopieret direkte fra SCO's Unix til IBM's Linux - oven i købet med stavefejl og slåfejl, hvilket gjorde sagen endnu mere tydelig.

Kode tilbage fra 70'erne

SCO har også svaret på påstanden om, at der skulle være tale om lidt kode, der let kunne skrives om. SCO hævder nu, at der er tale om mere end en million linjer kode i Linux, der er stjålet.

Linux-miljøet er dog gået i modoffensiv med det samme. Flere kilder hævder, at en del af den pågældende kode, som SCO viste på konferencen, stammer tilbage fra 1970'erne, og at den for længst er gjort frit tilgængelig - blandt andet af SCO selv.

Bruce Perens fra Linux-miljøet har offentliggjort to af disse slides. Han skriver, at koden ikke stammer direkte fra Linux, da den rummer så alvorlige syntaksfejl, at den slet ikke kan oversættes.

Hvis man ser bort fra det, så er koden angiveligt skrevet af en af de gamle guruer Dennis M. Ritchie eller Ken Thompson fra AT&T i 1973. Koden er siden i 2002 blevet offentliggjort som open source af Caldera, som nu hedder SCO.

Flere har taget copyright

Koden er flere gange blevet vist i forskellige lærebøger uden angivelse af rettigheder. SCO offentliggjorde selv koden i en bog i 1996.

Perens skriver også, at koden flere gange er blevet pålagt copyright fra flere firmaer og institutioner. Det gælder for eksempel University of California i forbindelse med en Unix til den amerikanske hær. Denne version er også gjort til open source.

I starten af 1990'erne anlagde AT&T sag mod blandt andre University of California for at have kopieret kode fra Unix til Unix-varianten BSD - herunder en del af den kode, som SCO-sagen også handler om.

AT&T og parterne indgik forlig, skriver Perens, da det viste sig, at AT&T også havde kopieret den anden vej. Forliget indebar dog, at visse dele af BSD's kode fik AT&T copyright, men koden forblev i BSD.




IT-JOB

MAN Energy Solutions

Department Manager Edge Platform

Netcompany A/S

Test Specialist

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere