Artikel top billede

Klima-hackeren afslører nye e-mails

Hacker fik fat i en stor samling kontroversielle mails fra klimaforskere kort tid inden COP15-topmødet i København. Nu har den samme hacker frigivet flere mails.

For to år siden var verdens politiske ledere samlet i København til klimatopmødet COP15 for at diskutere den globale opvarmning. Men lige inden topmødet blev der sået tvivl om de videnskabelige resultater, som lå til grund for de politiske diskussioner. En hacker var trængt ind hos Climate Research Unit hos University of East Anglia og havde fået fat i en bunke private e-mails, som stillede forskerne i et tvivlsomt lys.

Nu har den samme ukendte hacker frigivet en ny bunke e-mails, som minder om de beskeder der slap ud for to år siden lige inden topmødet i København - og denne gang sker det lige inden de næste klimaforhandlinger skal begynde i Durban i Sydafrika i næste uge, skriver New York Times.

Klimaforskere mener at den seneste bunke mails skal torpedere forhandlingerne i Durban - men forventningerne til mødets resultat er allerede meget begrænsede.

University of East Anglia har allerede bekræftet at dokumenterne er ægte. De 5.000 mails er dog af ældre dato og stammer sandsynligvis fra den samme fil, som blev stjålet under det oprindelige hacker-angreb. Hackeren er aldrig blevet fundet.

Der er uenighed om, hvordan indholdet i de nye mails og den oprindelige bunke stjålne beskeder skal tolkes. Klimaskeptikere mener at der er beviser for en sammensværgelse blandt forskerne for at vildlede politikerne, men flere uafhængige undersøgelser har ikke fundet beviser for, at der er manipuleret med forskningsresultaterne.

De mange beskeder viser dog at der er uenighed blandt forskerne om klimamodellerne - og det er nok til at kaste brænde på skeptikernes bål.

De nye mails blev først frigivet på en server i Rusland og forskerne håber nu at de vil hjælpe politiet  med at finde gerningsmanden til det oprindelige hackerindbrud hos University of East Anglia.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere