Teleselskab brænder 290 mio. af i Danmark

Med et snuptag har teleselskabet Colt Telecom i Danmark nedskrevet aktiver for 213 millioner kroner. Teleselskabet, der tabte 7,6 millioner kroner per danske medarbejder, foretrækker et konservativt skøn og bryder sig ikke om, hvis konkurrenter har billigere udstyr af nedskrive på.

Det britisk-ejede teleselskab Colt Telecom slugte sidste år et enormt tab i Danmark, da selskabet valgte at nedskrive værdien af sine aktiver med 213 millioner kroner.

Ledelsen forklarer nedskrivningen med, at moderselskabet holder meget af konservative opgørelser over værdierne, og at aktiverne ikke skal være vurderet over markedsværdien.

Der er dog også en anden grund til det store økonomiske brag:

- Flere af vores konkurrenter er enten gået konkurs eller i betalingsstandsning, og nogle af dem vil komme ud af det uden deres gæld, og så skal vi stadig kunne konkurrere med dem, siger Jesper Weng, administrerende direktør for Colt Telecom i Danmark.

På samme måde kan nye teleoperatører starte på ruinerne af konkursramte teleselskaber, og det kan ske til en meget lav opstartspris.

Selskabet med de 38 medarbejdere sælger tele- og datatrafik til erhvervskunder via et 250 kilometer langt fibernetværk i hovedstadsområdet og et stort skandinavisk fibernet.

Pæn stor nedskrivning

Jesper Weng understreger, at Colt Telecom har skåret i aktiverne i flere andre lande, men at der i Danmark er tale om en "pænt stor nedskrivning".

Colt Telecom A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022000/01
Omsætning38,41,2
Resultat af primær drift (EBIT)-262,9-97,7
Resultat før skat -289,6-103,1
Resultat-289,6-103,1
Egenkapital-392,2-102,6
Antal ansatte3617
Nedskrivningen er beregnet ud fra, hvor store indtægter aktiverne kan forventes at skabe over de kommende fem år, og det rammer et nyetableret marked som det danske hårdt.

Moderselskabet i London, der var blandt de første til at udnytte liberaliseringen af det britiske telemarked, har underskrevet en støtteerklæring om, at der fortsat er opbakning til den danske afdeling.

Det er også nødvendigt med en egenkapital, der efter nedskrivningen lyder på minus 392 millioner kroner.

- Vi taler jo om ejere, der står med en milliard pund (10,6 milliarder kroner, red.) i kontanter, så de skal ikke ud og rejse kapital for at sikre tabene, siger Jesper Weng.

Langt fra sorte tal

Nedskrivningen øgede underskuddet i 2002 til 290 millioner kroner, hvilket svarer til 7,6 millioner kroner per medarbejder. Der er fortsat et stykke vej til sorte tal i budgetterne.

Sidste års omsætning på 38 millioner kroner skal mere end fordobles i år, men først i årets sidste måneder ventes selskabet at opnå positive resultater før renter og afskrivninger (EBITDA).

- Vi kører med et dækningsbidrag, som i procent ligger lidt under branchestandarden, så vi skal virkelig passe på og holde styr på udgifterne, siger Jesper Weng.

Jesper Weng
Den mandskabstunge vedligeholdelse af netværket outsourcer Colt Telecom til selskaber som eksempelvis Flextronics, og derfor regner Jesper Weng ikke med at skulle ansætte ret mange nye medarbejdere i den nærmeste fremtid.

Fastholder investeringer

Han peger på, at den øgede omsætning i år sker med stort set det samme udgiftsniveau som sidste år. Målet er en positiv pengestrøm i 2005.

Colt Telecom åbnede i Danmark for knap tre år siden med en meget ambitiøs investeringsplan, og den holder selskabet fast i. De vigtigste investeringer i blandt andet det københavnske fibernet er dog overstået.

- Vi ramte Danmark på det rette tidspunkt. Man plejer at sige, at man skal ekspandere i nedgangstider, og vi kom til landet på et tidspunkt, hvor det var muligt at overtage kunder fra selskaber, det ikke gik så godt for, siger Jesper Weng.

Han kom selv til selskabet sammen med to medarbejdere fra den canadiske koncern Teleglobe. Før det arbejdede Jesper Weng med opstarten af mobilselskabet Sonofon.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Configuration Manager til PET

Netcompany A/S

IT Consultant

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps

Quadsat ApS

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere