Få en virtuel sandkasse og surf sikkert på nettet

Bekymret for utøj og snavs på nettet? Med Sandboxie kan du installere en virtuel sandkasse på din harddisk, der stopper størstedelen af nettets dårligdomme. Prøv det gratis her.

Få en virtuel sandkasse og surf sikkert på nettet

Mange computerbrugere deler opfattelsen af, at nettet er fyldt med alverdens dårligdomme, og at en uheldig Google-søgning på kort tid kan være ensbetydende med, at harddisken er spist op af virus.

Eller forvandlet til en zombie, der uforvarende benyttes som platform til at inficere andre computere.

Med lidt agtpågivenhed vil vi dog mene, at man kommer et langt stykke.

Men hvis du uanset hvad vil minimere risikoen for en virusinfektion så meget, som det overhovedet lader sig gøre, er et almindeligt sikkerhedsprogram ikke nok.

I stedet skal du åbne dine programmer eller filer i en isoleret sektion på harddisken - også kaldet en "virtuel sandkasse" - hvor du kan eksperimentere næsten lige så tosset med virus, malware og anden skadelig kode, som du har lyst.

I praksis har vi ikke hørt om, at dårligdommene forplantede sig til den øvrige computer, selv om der findes en teoretisk mulighed for, at en sådan situation opstår.
 
Man siger derfor normalt, at mellem 90 og 95 procent af alle former for skadelig kode blokeres af Sandboxie.

Kom tæt på Area 51

Sandboxie er navnet på det gratis program, der kan tage fusen på langt de fleste former for skadelig kode.

Så hvis du åbner en vedhæftet fil, der lover at indeholde fortrolige fotos af Area 51 i det sydlige Nevada i USA, bliver din Windows-installation altså med stor sandsynlighed ikke påvirket, når virussen forsøger at inficere din computer.

Det er vigtigt at huske, at det kun er indgående trafik, Sandboxie holder styr på. Det, du sender ud på nettet, bliver sluppet gennem gitteret helt uproblematisk.

Skrue helt op for sikkerheden

Hvis du kombinerer Sandboxie med øvrige sikkerhedsprogrammer såsom anti-virus, anti-spyware, -malware og firewall, er der altså rigtigt gode odds for, at it-kriminelle kan kigge langt efter netop din computer.

Programmet fås med dansk sprogmulighed, selv om oversættelserne ikke altid er lige heldige, og samarbejder velvilligt med alt lige fra Windows 2000 til 7 - i både 32- og 64-bit versioner.

Du kan hente Sandboxie her.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analysts til samfundsvigtige it-projekter

MAN Energy Solutions

Cloud FinOps Practitioner

Københavns Professionshøjskole

Nytænkende og agil IT-projektleder

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere