Artikel top billede

Superbredbånd til danske landområder i senest 2014

Politisk aftale skal sikre 4G til selv de yderste områder af Danmark i senest 2014.

En bred politisk aftale i Folketinget med erhvervsminister Ole Sohn (SF) i spidsen gør, at en lang række yderområder i Danmark senest i 2014 får en ordentlig internetforbindelse via mobilnettet, skriver Berlingske.

I alt drejer det sig om områder, der er dækket af 205 postnumre.

Ifølge avisen betyder aftalen, at staten vil sælge nogle radioforbindelser, som teleselskaberne dernæst kan anvende til 4G-mobilnettet.

Dog er det et krav fra staten, at de pågældende yderområder skal dækkes med netforbindelser på minimum 10 megabit i sekundet, skriver Berlingske.

Her ligger de berørte områder

Hovedparten af de områder, der senest i 2014 skal have hurtig mobilforbindelse, ligger ifølge avisen i Nordjylland, Sydsjælland, Lolland, Bornholm og på det vestlige Fyn.

"Vi vil meget gerne have lukket de sorte huller for både borgere og virksomheder, så de får bredbånd med hurtig hastighed - også i de områder, hvor befolkningstætheden ikke er størst," siger Ole Sohn ifølge Berlingske.

Regeringen samt Venstre og Konservative står bag aftalen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere